V jarním kole potravinové sbírky Kaufland opět aktivně zapojí všechny své prodejny.

V jarním kole potravinové sbírky Kaufland opět aktivně zapojí všechny své prodejny. V sobotu 23. dubna proběhne již tradiční jarní kolo celonárodní Sbírky potravin. Společnost Kaufland do ní opět zapojí všechny své prodejny. 

“Víme, že mnoho lidí se nyní nachází ve složité situaci, a předem děkujeme všem zákazníkům, kteří se do sbírky zapojí. Svůj nákup pro dobrou věc mohou uskutečnit na kterékoli naší prodejně po celé republice,” řekla tisková mluvčí Renata Maierl.

Sbírka se bude konat v každé ze 139 prodejen Kaufland předposlední dubnovou sobotu od 8 do 18 hodin. O bezproblémové zajištění sbírky se postarají nejen dobrovolníci České federace potravinových bank, ale také zaměstnanci obchodního řetězce.

“Oproti předchozím letům nyní v souvislosti se situací na Ukrajině výrazně vzrostla poptávka zejména po čerstvých potravinách, dětské výživě a základních hygienických potřebách,“ upozornila ředitelka České federace potravinových bank Veronika Láchová a dodala

„Nadále přetrvává obrovský zájem také o trvanlivé potraviny a drogerii. Moc si vážíme pomoci každého zákazníka i všech zaměstnanců Kauflandu. Věříme, že společně ulehčíme mimořádně obtížnou situaci všem lidem v nouzi.“

Vybrané potraviny a drogerii poté prostřednictvím regionálních potravinových bank obdrží neziskové organizace, jež pomáhají například opuštěným seniorům, matkám samoživitelkám, rodinám v krizi, lidem bez domova nebo lidem s psychickým a tělesným postižením. V důsledku války na Ukrajině část výtěžku poputuje i uprchlíkům, kteří se ze dne na den ocitli bez prostředků a bez domova.

Kaufland s Českou federací potravinových bank spolupracuje dlouhodobě. Aktivně se podílí nejen na celostátních sbírkách, ale potraviny a drogerii věnuje pravidelně i z vlastní iniciativy. Mimořádným potravinovým darem pomohl překonat České federaci potravinových bank nedostatek potravin již během pandemie koronaviru.

Nyní daroval potravinovým bankám produkty v hodnotě 2 500 000 Kč na překonání uprchlické krize. Také zákazníci Kauflandu patří mezi nejštědřejší. V loňském jarním kole potravinové sbírky poskytli lidem v nouzi téměř 92 tun potravin a drogerie, v podzimním kole v listopadu pak 99 tunami zboží stávající rekord dokonce překonali. V obou případech obchodní řetězec množství z vlastní iniciativy ještě navýšil – na celkových 100 tun na jaře a 111 tun na podzim. (sfr)