Central Group: Nová čtvrť Tesla Hloubětín se stala nejprodávanějším projektem s novými byty v Praze.

Nová rezidenční čtvrť Tesla Hloubětín developera Central Group se díky příznivým cenám stala ihned po uvedení do prodeje nejprodávanějším projektem s novými byty v Praze. Z prvních dvou etap je již prodána více než polovina bytů. Proto Central Group od 1. dubna zařazuje do prodeje novou etapu s více než stovkou bytů.

Tesla Hloubětín nabízí bezkonkurenční bydlení v industriálním stylu v blízkosti metraNa pražském rezidenčním trhu jsou aktuálně ke koupi necelé tři tisíce nových bytů. Více než pětina z nich je od největšího českého rezidenčního stavitele Central Group. Poptávka po nových bytech v posledních týdnech opět výrazně narůstá.

Central Group – Aktuální nabídka: Honosné názvy developerských projektů neodrážejí realitu

„V poslední době ubylo část klientů čerpajících hypotéky, které jsou nyní dražší. Ale na druhé straně zcela zásadně roste počet lidí, kteří do koupi bytu ukládají své úspory, protože se obávají o jejich znehodnocení. Nový byt je totiž bezpečná investice a ochrana před inflací,“ informoval zakladatel a šéf Central Group Dušan Kunovský.

Inflace v únoru dosáhla 11,1 % a je nejvyšší za čtvrt století. Na spořicích účtech lidem peníze rychle ztrácí hodnotu, úroky se na nich pohybují maximálně kolem 3 %, tedy výrazně pod úrovní inflace. Navíc, příklad padlé Sberbank ukázal, že v bankách nejsou peníze zcela v bezpečí. Naproti tomu hodnota nových bytů se od roku 2015 v průměru zvyšuje o 15 % ročně.

Byty s rekuperací blízko metra

Nová rezidenční čtvrť vzniká v rychle se rozvíjející lokalitě Prahy 9 nedaleko Kejřova parku a říčky Rokytka, u tramvajových zastávek a blízko metra B – Hloubětín a Českomoravská.

„V Tesle Hloubětín jsme se snažili zachovat industriální odkaz lokality, a přitom vytvořit moderní rezidenční čtvrť s bohatou občanskou vybaveností, zelení a hodnotným veřejným prostorem pro setkávání lidí.“

„Velmi nás těší obrovský zájem, který projekt i v této nelehké době vyvolal. Během čtvrt roku od zahájení prodeje se zde vyprodala už více než polovina bytů a jde tak o nejprodávanější projekt s novými byty v Praze,“ dodal Kunovský.

V rámci třetí etapy jde do prodeje dalších 114 bytů. K dispozici jsou jak menší byty, které jsou ideální volbou pro singles či jako výhodná investice, tak i velké rodinné byty s prostornými terasami a výhledem na Prahu. Všechny prakticky řešené byty v optimalizovaných dispozicích mají moderní systém větrání s rekuperací tepla pro zdravé a klidné bydlení.

V nejvyšších patrech a u dalších vybraných jednotek jsou klimatizace a předokenní rolety. Většina bytů má balkon, lodžii, terasu nebo předzahrádku, podzemní parkovací stání a sklep. Ceny bytů ve třetí etapě začínají již na 4,5 milionu Kč.



V rámci projektu vznikne v přízemí nových domů navržených v industriálním stylu mnoho prostor pro obchody včetně supermarketu, služby, restaurace a kavárny. Central Group v lokalitě na své náklady postaví dvě nové moderní mateřské školy, sedm dětských hřišť, venkovní fitness zónu nebo hřiště pro pétanque.

Uvnitř nové čtvrti bude zklidněný vnitroblok s volnější a vzdušnější zástavbou s velkým veřejným parkem a pěší zónou s bohatou zelení. Přímo v sousedství lokality se staví nová moderní základní škola.

V nové čtvrti vznikne kromě bytů také řada obchodů, služeb, restaurací a kavárenVýstavba rezidenční čtvrti začne v červnu a dokončení prvních domů je plánované na konec roku 2024. Celý projekt má být dokončen v roce 2030.

600 nových bytů po celé Praze s garancí vrácení peněz

„V aktuální nabídce máme téměř 600 bytů v sedmi pražských lokalitách. Kvalitě našich bytů i celkové stabilitě trhu velmi věříme. Svým klientům proto kromě nejširších možností financování nabízíme program Garance vrácení peněz. To je záruka, že na koupi nového bytu od nás nemohou prodělat,“ řekl Kunovský.

Garanci vrácení peněz mohou využít všichni noví klienti Central Group u všech bytů v aktuální nabídce společnosti a pro všechny typy financování. Stačí zaplatit zálohu jen 10 % ceny a uzavřenou smlouvu je možné ukončit kdykoliv až do termínu dokončení bytu.

V případě ukončení smlouvy Central Group vrátí všechny zaplacené peníze. I v případě nepříznivého ekonomického vývoje tak lidé mají jistotu, že na koupi nového bytu nemohou prodělat.

Central Group má v nabídce kolem 600 bytů v různých lokalitách. To je více než pětina všech nabízených nových bytů v Praze

Splácejte nový byt, až klesnou hypotéky

Pokud lidé plánují využít na koupi bytu hypotéku, ale chtějí se vyhnout současným vyšším úrokovým sazbám, u Central Group mohou koupit byt nyní, zaplatit jen 10 % ceny a úvěr na financování doplatku si u banky vyřídit až v době levnějších hypoték kdykoliv do dokončení nemovitosti.

„Tuto možnost nabízíme jako jediní na trhu a naši klienti tím získávají hned dvě výhody. Jednak byt, jehož cena bude v průběhu času dále stoupat, pořídí za stávající cenu. A naopak hypotéku si sjednají v době, kdy je předpoklad, že úrokové sazby mohou být nižší než nyní,“ vysvětlil Kunovský.

Zpětný odkup bytu při neschopnosti hypotéku splácet

Central Group kvůli nepříznivému vývoji ekonomiky a růstu úrokových sazeb hypoték reaguje také na možné obavy lidí z toho, zda budou schopni úvěry splácet. Proto svým klientům nabízí Zvýhodněnou hypotéku s garancí vrácení peněz. Možnost zpětného odkupu a vrácení všech peněz platí po dobu 5 let od dokončení a týká se všech bytů ve všech lokalitách v nabídce firmy. (sfr)


Další objektivní informace o vybraných developerských projektech se v deníku BYZNYS NOVINY dočtete na stránce „DEVELOPERSKÁ DYSTOPIE“.


VÍCE O TÉMATU ČTĚTE ZDE:

Central Group – Aktuální nabídka: Honosné názvy developerských projektů neodrážejí realitu