Pohonné hmoty v ČR opět zdražily. Na Slovensku Natural 95 vyšplhal na rekordní maximum. (Ilustrační foto - redakční koláž)

Benzín a nafta v Česku od pondělka opět zdražily. Na Slovensku vyšplhal benzín Natural 95 dokonce na rekordní maximum. V České republice se od středy do čtvrtka ceny za litr benzinu Natural 95 zvýšily o 12 haléřů na 44,30 korun a litr nafty podražil o 29 haléřů na 46,50 Kč.

Od pondělí do čtvrtka zdražil v Česku benzín o 28 haléřů a nafta o 42 haléřů.

Vyplynulo to z informací společnosti CCS.

Nejdražší benzin tankují nyní řidiči v Praze, kde litr vyjde na 44,80 koruny.

Naopak nejlevněji načerpají benzín v Ústeckém kraji, kde stojí 43,87 Kč.

Pod hranicí 44 korun za litr se prodává Naturalu 95 také v Karlovarském a Zlínském kraji.

Nejdražší naftu motoristé tankují v Praze, když litr tam průměrně vyjde na 47,11 koruny. Jde o jediný kraj v ČR, v němž průměrná cena nafty přesahuje 47 korun za litr.

Nejlevněji řidiči natankují naftu ve Zlínském kraji, kde stojí 45,97 Kč/l. Jde o jediný kraj, kde je průměrná cena nafty pod 46 korunami.

Natural 95 na čerpacích stanicích na Slovensku zdražil na maximum

Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 na čerpacích stanicích na Slovensku zdražil minulý týden na nové maximum 1,70 eura (42 korun).

Vyplynulo to z nových údajů slovenského statistického úřadu.

Od začátku roku průměrná cena benzinu Natural 95 na Slovensku stoupla o šestinu a meziročně o více než čtvrtinu.

Ceny pohonných hmot na Slovensku rostou nepřetržitě od začátku ledna, když rychlost zdražování nabrala na tempu po ruské invazi na Ukrajinu z 24. února.

Litr nafty na slovenských čerpacích stanicích překročil hranici 1,60 eura (39,50 Kč).

Vysoké ceny benzinu a nafty Slovensko zaznamenalo naposledy před deseti lety. V září 2012 cena litru benzinu Natural 95 vystoupila těsně nad hranici 1,60 eura. Průměrná mzda v zemi však tehdy byla značně nižší než v současnosti. (sfr)