Ruská Sberbank musela zavřít pobočky v ČR. Agresivní lidé je vzali útokem. Bankovné účty ruší i firmy.

Ruská Sberbank musela zavřít všechny své pobočky v Česku. Banka musela uzavřít všech svých 24 poboček kvůli zvýšené agresivitě klientů. Lidé i firmy ve velkém ruší u této peněžní instituce účty a vybírají peníze kvůli ruskému útoku na Ukrajinu. Sberbank také spadlo internetové bankovnictví. 

Před některými pobočkami Sberbank se od čtvrtka 24. února tvořily fronty lidí, kteří chtěli zrušit služby nebo žádali informace o fungování.

Jak informoval server Aktuálně.cz, banka musela uzavřít všech svých 24 poboček kvůli zvýšené agresivitě klientů, kteří dávali najevo nevoli s ruskou invazí na Ukrajinu.

„Čelíme většímu zájmu o výběry. Aktuální situace se nejvíce dotýká poboček, kde jsme měli komplikace s bezpečností zaměstnanců. Na to musíme reagovat a zajistit jejich bezpečí,“ uvedla mluvčí Sberbank Radka Černá pro E15.cz.

U Sberbank mají účty soukromé osoby, firmy, neziskové organizace i veřejné instituce.

Hlavním akcionářem Sberbank CZ je ve Vídni sídlící Sberbank Europe, dceřiná společnost největšího ruského bankovního domu Sberbank. Česká pobočka funguje na tuzemském trhu od roku 1993. (pel)

Zeman přiznal svůj omyl: Po letech otočil. Odsoudil invazi Ruska na Ukrajinu

Rusko uznalo samostatný Doněck a Luhansk. Ukrajinu označil Putin za výtvor V.I. Lenina