Budoucnost vidím v exportu, říká majitelka české firmy na vířivky Kateřina Kadlecová.

Kateřina Kadlecová je spolumajitelkou české rodinné firmy USSPA, která vyrábí kvalitní designové vířivky a bazény. Polovina z produkce společnosti jde do zahraničí. Také podnikání Kateřiny Kadlecové zasáhla koronavirová krize, ale naštěstí s menší razancí než jiné firmy. Také o tom bude Kateřina Kadlecová hovořit v novém díle pořadu Ženy pro změnu – Pro změnu ženy, který moderuje prezidentka Českomoravské asociace podnikatelek a manažerek (ČMAPM) Kateřina Haring.

Pořad Ženy pro změnu je společným projektem Českomoravská asociace podnikatelek a manažerek (ČMAPM) a nově ustavenou platformou ATLAS 21.

Za ní stojí zázemí multimediální laboratoře Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky Českého vysokého učení v Praze (CIIRC ČVUT) a jeho univerzitní start-up TRIX Connections.

Platforma ATLAS 21 vznikla s cílem podpořit české technologie a počiny, které pomáhají lépe zvládat krizi spojenou s pandemií covid-19.

„Prioritou pro nás zůstává trh v Česku, ale budoucnost vidím v exportu. Na západě česká firma musí být výjimečně kvalitní, aby uspěla, a to se nám daří,“ řekl Kateřina Kadlecová.

„Rozhovor streamujeme 15. ledna na webu Atlas 21, kde si ho můžete následovně kdykoliv poslechnout,“ doplnila Kateřina Haring.

Firma USSPA vyrábí vířivky a bazény pro domácí i komerční účely. Podnik dosahuje obratu kolem 200 milionů korun ročně.

Výrobky USSPA získávají pravidelně ocenění na mezinárodních výstavách. V roce 2018 získala vířivka Lyra v Chicagu ocenění Good Design, o dva roky dříve získala v Německu ocenění Red Dot Award.


Nezávislý portál ATLAS 21 vznikl na podzim roku 2020 v reakci na aktuální dění kolem covid-19.

Veřejnost chce seznamovat s příběhy (ne)obyčejných lidí, firem a projektů s kladným přínosem pro společnost u nás i ve světě. Tým ATLAS 21 tvoří nadšení dobrovolníci, projekt je závislý na podpoře sponzorů a donátorů.

Partnerem je také Českomoravská asociace podnikatelek a manažerek, založená jako dobrovolné profesní sdružení v roce 1995. Za 25 let své existence pomohla tisícům podnikatelek v profesním vzdělávání a růstu prostřednictvím nabídky individuální podpory, kurzů, konferencí a projektových aktivit.

V České republice ČMAPM spolupracuje s podnikatelskými subjekty, ale také se státními organizacemi na úrovni státní správy i samosprávy. V zahraničí ČMAPM spolupracuje mimo jiné s Celosvětovou asociací podnikatelek a manažerek FCEM, v níž Kateřina Haring působí jako viceprezidentka pro oblast Evropy. (pel)