Světoví miliardáři kvůli koronaviru chudnou o miliardy korun.

Světoví miliardáři kvůli koronaviru chudnou. Bohatne jen zakladatel Amazonu Jeff Bezos, rekordně totiž letos stoupl zájem o nákupy přes internet. Jeho majetek se tak od ledna zvýšil o téměř 24 miliard dolarů (téměř 600 miliard korun). Naopak Bill Gates nebo český nejbohatší člověk Česka Petr Kellner zchudli. 

Ukázal to aktuální žebříček agentury Bloomberg.

Nejbohatším člověkem světa zůstává Jeff Bezos se jměním 138 miliard dolarů (3,4 bilionu korun). Od začátku roku si akcie firmy připsaly téměř 24 procent.

Druhý je podle Bloombergu zakladatel Microsoftu Bill Gates se 105 miliardami dolarů (2,6 bilionu korun). Od začátku letošního roku se hodnota jeho majetku propadla o 8,4 miliardy dolarů.

Na 3. příčce skončil Bernard Arnault, šéf společnosti LVMH. Hodnota jeho majetku se nicméně propadla o 28 miliard dolarů na 77,3 miliardy dolarů (1,9 bilionu korun).

Protože Bloomberg sleduje pouze 500 nejbohatších lidí světa, Česko zastupuje pouze majitel skupiny PPF Petr Kellner. Ten se celkově umísti na 155. příčce.

Hodnota Kellnerova majetku se podle Bloombergu od začátku roku snížila o 3,4 miliardy na 9,5 miliardy dolarů (234,2 miliardy korun). (pel)

Bezos i po rozvodu zůstal nejbohatším člověkem světa. V ČR vede stále Kellner