Plechové hračky KOVAP mění logo. V novém kabátu se představí na lednovém veletrhu hraček SPIELWARENMESSE v německém Norimberku.

Tradiční český výrobce plechových hraček, firma KOVAP, mění logo. Nový design působí čistě a moderně, nechybí ale ani retro prvek v podobě ikonického červeného traktoru. Populární mechanické hračky se s novým logem poprvé představí na lednovém mezinárodním veletrhu SPIELWARENMESSE v německém Norimberku. 

„Již tradičně se společnost KOVAP zúčastní lednového veletrhu SPIELWARENMESSE, kde představí nejen své produkty, ale také nové logo,“ řekl jednatel společnosti Pavel Ježek.

A tím výčet novinek zdaleka nekončí. K firmě KOVAP byla přikoupena také společnost KADEN, která v minulosti tvořila s KOVAPEM jeden podnik.

KADEN je firma vyrábějící modely automobilů, vojenských vozidel, stavebnic a kovových dílů. Úspěšná spolupráce z minulosti tak pod novým vedením znovu ožívá. Pracuje se na novém logu i pro zmíněnou firmu KADEN a v lednu bude spuštěn nový e-shop v moderním designu.

„Vzniká kompletně nový vizuální styl společnosti,“ doplnil Ježek.

Bývalý vlastník společnosti KOVAP, Lubomír Hošek, se i nadále na chodu firmy podílí jako nositel know-how a firemní tradice.

Zbrusu nové logo působí designově velmi moderně a čistě, ale stále v sobě zachovává retro nádech v podobě ikony traktoru.

„Červený traktůrek je pro firmu KOVAP typickým produktem, proto bylo od začátku jasné, že v novém logu nesmí chybět,“ pokračoval Ježek.

Navíc traktor osloví nejen děti, ale i dospělé, kteří si s mechanickými hračkami KOVAP hráli už před lety. Tři zářezy na masce traktůrku symbolizují tři generace, pro které jsou plechové hračky KOVAP určeny.

Blížící se účast na mezinárodním veletrhu hraček jen dokazuje kvalitu a oblíbenost produktů, a to nejen na tuzemském trhu. Ruční výroba malé firmy z Náchodu je stále víc populární u zahraničních turistů, kteří si plechové hračky pořizují jako suvenýr z České republiky.

Produkty značky KOVAP doporučuje i psycholog Ivan Douda.

„Je dokázáno, že ručně vyráběné hračky rozvíjí jemnou motoriku u dětí,“ uvedl uznávaný odborník.

Plechová hračka navíc může dělat radost dlouhé roky, protože je prakticky nezničitelná.

(pel)