Fotbalový Arsenal vyhodil trenéra Unaie Emeryho.

Londýnský Arsenal vyhodil trenéra Unaie Emeryho. Poslední kapkou byla prohra Arsenalu na domácím hřišti s Frankfurtem 1:2 v Evropské lize. Španělský kouč přišel do Londýna s vizitkou úspěšného trenéra, jenž se Sevillou třikrát vyhrál Evropskou ligu. Ve svém předchozím působišti, pařížském PSG, však na mezinárodní scéně neuspěl.

Fotbalový Arsenal už sedm zápasů v řadě nevyhrál. Svoji nespokojenost dali fanoušci silně vědět i během zápasu s Frankfurtem a především po jeho skončení.

V Premier League ztrácí Arsenal 8 bodů na čtvrtou Chelsea. Na vedoucí Liverpool dokonce bodů devatenáct.

Pod Emerym se už dlouho viklala trenérská židle. Čekalo se však, že vedení klubu dá Emerymu ještě šanci v nedělním ligovém duelu v Norwichi. Nestalo se.

Klubové vedení se s Emerym rozloučilo a dočasně přenechalo pozici trenéra Freddiemu Ljungbergovi, někdejšímu hráči Arsenalu.

Před pár dny se spekulovalo o tom, že by Emeryho mohl nahradit Mauricio Pochettino, jehož nedávno propustil Tottenham.

Tuto zprávu však samotné vedení Arsenalu dementovalo. V médiích se mluví o portugalském kouči ve službách Wolverhamptonu Nunu Espiritu Santovi.

„Rozhodnutí (odvolat Emeryho) jsme učinili v důsledku výsledků a výkonů, které nenaplňovaly očekávání. Upřímně děkujeme Unaiovi a jeho kolegům za jejich neúnavnou snahu vrátit klub na pozice, kam patří. Přejeme jim v budoucnu jen úspěch,“ uvedl v prohlášení syn většinového vlastníka klubu Josh Kroeke. (sfr)

Nejlepší světové fotbalové soutěže mohou diváci v České republice sledovat v přímých přenosech anglické fotbalové Premier League, španělské La Ligy, italské Série A i německé Bundesligy na DIGI TV.