Trápící se londýnský Arsenal dal ultimátum trenérovi Emerymu.

Trápící se londýnský Arsenal dal nůž na krk trenérovi Emerymu. Má jen 4 zápasy na to, aby si udržel trenérské křeslo. Vedení klubu dalo Unaiovi Emerymu čas do konce listopadu, aby přesvědčil, že je mužem na svém místě. Arsenal v posledních týdnech vyhrál jen 3 z posledních devíti 9 zápasů Premier League a drží se na pátém místě tabulky s šestibodovým odstupem na čtvrtou Chelsea.

Pozice trenéra Unaie Emeryho v trenérském křesle Arsenalu se proto ocitla ve značném ohrožení. Média již spekulují, kdo by Emeryho mohl nahradit.

Vedení Arsenalu dalo Emerymu šanci, aby přesvědčil, že pro klub může být prospěšný.

Sobotní domácí remíza 1:1 s Wolves prohloubila pochybnosti o kvalitě a směřování týmu.

V následujícím ligovém zápase navíc Arsenal hostuje na hřišti Leicester City, který je v tabulce třetí, jen o 2 body za manchesterskými Citizens.

Londýnský klub se však distancoval od informací, že již začal vyjednávat s José Mourinhem o nahrazení kouče Emeryho. Přesto se současný kouč Arsenalu dostal pod enormní tlak fanoušků populárního londýnského klubu.

Gunners v nejbližším zápase nastoupí ve čtvrtek proti Vitorii v Evropské lize. Poté hraje Arsenal na žhavé půdě Leicesteru.

Následující zápasy sehraje v domácím prostředí. Nejdříve proti „hratelnému“ Southamptonu v Premier League. Následně na stadionu Emirates přivítá Frankfurt, který doma v posledním zápase rozdrtil Bayern poměrem 5:1.

Vedle slabších výsledků je Emerymu také vyčítáno, že do klubu nepřinesl očekávaný herní progres od doby, kdy v roce 2018 na lavičce Arsenalu nahradil Arsene Wengera.

Gunners dostávají více branek, méně jich střílejí a nevykazují dostatečnou soudržnost. (sfr)


Více o Arsenalu čtěte ZDE:

Arsenal vyfoukl londýnskému rivalovi Chelsea brazilského obránce Davide Luize


Nejlepší světové fotbalové soutěže mohou diváci v České republice sledovat v přímých přenosech španělské La Ligy, italské Série A, anglické fotbalové Premier League i německé Bundesligy na DIGI TV.