Londýnský Arsenal koupil z konkurenční Chelsea brazilského obránce Davida Luize.

Londýnský Arsenal jen pár hodin před koncem přestupového období získal z konkurenční Chelsea brazilského obránce Davida Luize. Ten strávil v Chelsea uplynulé tři sezóny. Luiz přestoupil do Arsenalu dle dohody obou klubů za 8 milionů liber. 

Luiz v Arsenalu podepíše smlouvu na 2 roky. Zajímavostí je, že v roce 2016 Luiz z pařížského Saint-Germain do FC Chelsea přestoupil za 32 milionů liber.

Arsenal skončil v předchozím ročníku Premier Lague až na pátém místě a musí se spokojit jen s účastí v Evropské lize. Přesto získal do svého kádru několik zajímavých hráčů. Nejdražším v historii klubu se stal Nicolas Pepe, kterého klub získal za 72 milionů liber.

David Luiz by měl být alternativou za francouzského stopera Laurenta Koscielneho, který po devíti letech opustil Arsenal. „Kanonýři“ nyní čerstvě získali Kierana Tierneyho ze skotského Celticu Glasgow.

David Luiz v Chelsea odehrál 248 zápasov, ve kterých vstřelil 18 gólů.

V sezóně 2011/2012 s Chelsea vyhrál Ligu mistrů.

Nejlepší světové fotbalové soutěže mohou diváci v České republice sledovat v přímých přenosech španělské La Ligy, italské Série A, anglické fotbalové Premier League i německé Bundesligy na DIGI TV.