Německá fotbalová Bundesliga má před sebou mimořádně napínavý závěr. Zápasy Bayernu Mnichov i Borussie Dortmund, které se hrají současně, mohou fanoušci sledovat na DIGI TV.

Sobotní závěrečné 34. kolo německé nejvyšší soutěže se zapíše do historických tabulek, ať se stane cokoliv. K titulu má v Bundeslize blízko mnichovský Bayern, ale ani Dortmund ještě neztrácí naději. Díky DIGI TV mají fotbaloví fanoušci unikátní možnost být u toho, jak souboj na dálku o první místo dopadne. Český televizní operátor bude oba nejdůležitější zápasy vysílat současně.

Letošní ročník nejnavštěvovanější ligové soutěže v Evropě nabízí nevídaně napínavý závěr. Bundesliga vyvrcholí v sobotu 18. května odpoledne.

Všechny zápasy mají výkop shodně v 15:30 hodin. Co s tím? DIGI TV má pro fotbalové fanoušky řešení. Oba klíčové duely týmů bojující o mistrovský titul vysílá živě na dvou programech.


DIGI TV v sobotu odvysílá (od 15:25):

–       Mönchengladbach – Dortmund, DIGI Sport 1 HD

–       Bayern – Frankfurt, DIGI Sport 2 HD


Jako by Borussia, na jejímž stadionu zní před utkáním jako vzpomínka na úspěšného trenéra Jürgena Kloppa z hrdel osmdesáti tisíc fanoušků liverpoolská hymna You Never Walk Alone, chtěla napodobit anglický klub.

Dortmund se velkou část sezony těšil z pohodlného náskoku na bavorského rivala, ale po Novém roce se role začaly obracet.

Na konci dubna už byl Dortmund v podstatě ze hry, když v domácím Revierderby proti Schalke selhal a po dvou červených kartách prohrál s nenáviděným soupeřem 2:4. Jenže Bayern překvapivě zaváhal na hřišti sestupujícího Norimberku remízou 1:1.

Následně dvě kola před koncem ztrácela Borussia, kde v minulosti zanechali výraznou stopu čeští reprezentanti Tomáš Rosický a Jan Koller, na Bayern čtyři body. Nikomu v historii Bundesligy se ještě nepodařilo takový náskok konkurenta smazat a získat titul.

Ale nyní je rozdíl už jen dvoubodový. Mnichovský celek zase vyhrál ligovou trofej šestkrát za sebou, ale ještě nikdy nebyl dekorován přímo v nové Allianz Areně.

Situace je jasná: Dortmund musí porazit venku Mönchengladbach a doufat, že Bayern prohraje s Frankfurtem. Mnichovský tým má totiž lepší skóre, které při rovnosti bodů rozhoduje.

Motivace soupeřů je navíc velká. Mönchengladbach bojuje na dálku s Leverkusenem o Ligu mistrů. Oba mají 55 bodů. A Eintracht, který s Chelsea smolně prohrál semifinále Evropské ligy, se drží jen o bod zpět! Zezadu navíc na pohárové příčky dotírá ještě Wolfsburg s 52 body.

(pel)