Gymbee se zaměřuje na zkvalitnění mentální i tělesné kondice zaměstnanců a to pomocí stovek video a audio lekcí přístupných 24 hodin denně.

Unikátní projekt Gymbee chce chránit zaměstnance před stresem a dělat lidi šťastnějšími. Gymbee přináší novinku v oblasti péče o zdravý životní styl. Firmám umožní pohodlně a bez vysokých nákladů razantně vylepšit zdraví, pohodu a spokojenost jejich zaměstnanců, jejichž výkonnost by se tím měla zvýšit.

Zakladatelka projektu Gymbee, Petra Mikulcová, odkazuje na oficiální údaje, podle kterých jsou v současné době zaměstnanci v práci „nejnešťastnější v historii“. Stresová zátěž zaměstnanců stála firmy v EU loni plných 617 miliard eur (15,8 bilionu Kč).

Se stresem navíc přichází přejídání, výpadky paměti, zvýšená podrážděnost či snížená produktivita. A to vyvolává další přívaly stresu.

Zdůraznila také, že 40 procent nemocenských souvisí v současné době s psychikou zaměstnanců. Uvedla dokonce, že 48 procent zaměstnanců v práci brečí. Navíc, každý pátý občan Česka trpí syndromem vyhoření.

„Odborníci to označují jako epidemie stresu. Hrozivý název pro ještě hrozivější skutečnost. Narůstající pocity úzkosti, smutku nebo deprese jsou všudypřítomné,“ uvádí se v materiálech projektu Gymbee.

Řešením uvedených problémů má být projekt Gymbee, který je novou komplexní online platformou v péči o zdravý životní styl.

„Pomáháme lidem a firmám být zdravější,“ tvrdí motto projektu.

Ten jako první v Česku propojuje fyzické i psychické cvičení.

„Je prokázané, že 150 minut cvičení týdně výrazně vylepšuje náš fyzický i psychický stav,“ zdůraznila Mikulcová.

Gymbee se zaměřuje na zkvalitnění mentální i tělesné kondice zaměstnanců a to pomocí stovek video a audio lekcí přístupných 24 hodin denně. Cílem paltformy Gymbee je nabídnout firmám jedinečný zaměstnanecký benefit, který prospívá jak pracovníkům, tak společnostem samotným.

„Když si vezmete průzkumy, jaké benefity by si čeští zaměstnanci přáli nejvíc, na prvním místě je zdraví, na třetím sport. Gymbee jim přináší obojí,“ vysvětlila Mikulcová.

Prezentace projektu GYMBEE (www.gymbee.cz): Lucie Dlasková a zakladatelka společnosti Petra Mikulcová (vpravo). (foto: redakce)

„Propojuje jak klasické fitness cvičení pro lepší fyzičku a postavu, tak lekce pro duševní zdraví a pohodu. V Gymbee najdete to, co v klasickém fitku, a zároveň spoustu věcí, které nenajdete nikde jinde,” upřesnila dále.

Na webových stránkách Gymbee zaměstnanci získají neomezený přístup mimo jiné i k unikátním zdravotním cvičením, k fyzioterapeutickým, relaxačním a automasážním lekcím, kancelářskému cvičení, k SOS meditacím pro lepší kreativitu, soustředění nebo vstřícnost, k tanečním a antiage sériím, k lekcím sebeobrany nebo třeba k relaxacím pro lepší spánek.

Všechny lekce jsou natáčeny s předními experty a v nadstandardní audiovizuální kvalitě. Každý měsíc pak přibývají nové lekce a nové programy.

Již brzy se v rámci platformy Gymbee.cz spustí i živé vysílání.

Gymbee přichází v době, kdy vedle stresu rostou také zdravotní problémy spojené se sedavým životním stylem. Z výsledků renomované studie Cleveland Clinic Foundation vyplývá, že sedavé zaměstnání je větším rizikem pro předčasné úmrtí, než být kuřákem nebo trpět diabetem.

„Pokud jste doteď necvičili, nezoufejte. Důležité je začít cvičit odteď a vytrvat,“ uvedla fyzioterapeutka Lucie Dlasková, která je jedním z lektorů, kteří pro Gymbee natáčejí lekce.

„Výzkumy dosvědčují, že když nyní začnete cvičit, riziko předčasného úmrtí se u vás sníží až o 35 procent,“ konstatovala.

„Stejně tak ale platí opak. Jestliže cvičit přestanete, všechny výhody jsou rázem tytam.“

Tím, že je projekt kompletně online, řeší i další důležitý faktor: tzv. gymtimidation, tedy situaci, kdy se více než polovina lidí stydí chodit do fitness studií a cvičit na veřejnosti.

„S Gymbee tento problém odpadá a lidé se mohou do cvičení pustit kdykoli a kdekoli to vyhovuje jim,“ vysvětlila zakladatelka projektu.

Podle Mikulcové představuje Gymbee nástroj, jak úspěšně změnit myšlení a kulturu celé firmy.

„Dáváte zaměstnancům najevo, že vám na nich záleží a staráte se o ně. K tomu mají maximum svobody a mohou s Gymbee cvičit kdykoli a kdekoli budou potřebovat – doma, v práci, na cestách“.

Všechna cvičení jsou dostupná na třech zařízeních současně, takže lekce jsou dostupné i pro jejich rodiny.

„Je to benefit, který se po všech stránkách vyplatí. Udržíte je ve formě i ve firmě,” podotkla Mikulcová

Gymbee podle ní znamená investici do nejdůležitější hodnoty firmy – jejích zaměstnanců. Je prevencí a odměnou zároveň.

Efektivně a dlouhodobě tak snižuje náklady firmy na zdravotní péči, eliminuje absenteismus a zvyšuje zdraví, pohodu i výkonnost zaměstnanců. (sfr)