Czechoslovak Group (CSG) se díky nejnovější akvizici stává jedním z největších autodealerů v České republice.

Czechoslovak Group (CSG) se díky nejnovější akvizici stává jedním z největších autodealerů v České republice. CSG získala v únoru 2019 skupinu firem, která je největším prodejcem osobních vozidel značky Hyundai a druhým největším prodejcem značky Mazda na českém trhu.

O transakci informoval Andrej Čírtek z tiskového servisu CSG.

Jedná se o akvizici několika společností, do jejichž majetku patří tři autosalony Hyundai, jeden autosalon Mazda, autorizované servisy obou značek a autopůjčovna. Celkový obrat skupiny, kterou CSG ovládla, dosáhl v roce 2018 téměř 1,7 miliardy Kč. Cena transakce je neveřejná.

Původní vlastník, Jan Červinka, i po prodeji svých podílů zůstává v čele společností jako vedoucí manažer.

Akvizice se týká mimo jiné firem Hyundai Centrum Praha, Hyundai Centrum CB, Car Star Praha a Car Star Fleet.

Zakladatelem a stoprocentním majitelem všech firem, kterých se transakce týkala, je český podnikatel Jan Červinka.

„I když se mojí firemní skupině dařilo, hledal jsem silného a solidního partnera, který bude garantovat její další rozvoj. To se mi díky CSG podařilo,“ uvedl Červinka k transakci.

Michal Strnad, vlastník CSG, dodal: „Nabídka investovat do provázané skupiny autosalonů se silným postavením na trhu, kterou jsme dostali přímo od jejího zakladatele a stoprocentního vlastníka, nás oslovila. Jedná se o výhodné rozšíření a diverzifikaci portfolia společností CSG v automotive, kde jsme se zatím věnovali pouze segmentu užitkových vozidel.“

Jan Červinka začal s budováním firemní skupiny zaměřené na prodej osobních automobilů a doprovodné služby v roce 2013 v Praze – Dolních Počernicích, kde vzniklo Hyundai Centrum Praha. Skupina se postupně rozšířila o autosalony značky Hyundai v Českých Budějovicích a Strakonicích, autosalon Car Star Praha pro značku Mazda a autopůjčovnu Car Star Fleet.

Za rok 2018 skupina Jana Červinky prodala 2573 nových a 1443 ojetých a referenčních vozidel. Významnou součást jejího podnikání tvoří i servis a prodej náhradních dílů. Celkový obrat za rok 2018 dosáhl 1,684 miliardy Kč. Ve skupině pracuje přes 120 zaměstnanců.

CZECHOSLOVAK GROUP je holding navazující na tradici československého průmyslu, který podporuje a dále rozvíjí aktivity tradičních českých a slovenských společností v oblasti civilní i obranné průmyslové produkce. Jeho portfolio zahrnuje výrobu a prodej strojírenských produktů pro automobilový, železniční, letecký či hodinářský průmysl, dále výrobu speciálních vozidel, terénních nákladních automobilů, zbraní a zbraňových systémů či munice.

Skupina klade silný důraz na kvalitu svých produktů a služeb a na exportní aktivity. S produkty společností holdingu se lze setkat na všech kontinentech a počet jeho zákazníků se nestále rozrůstá. Podniky holdingu CZECHOSLOVAK GROUP zaměstnávají více než 8000 osob a v roce 2017 vygenerovaly tržby v hodnotě 25 mld. Kč. (sfr)