V pátek 9. listopadu převzala společnost SKALDO osm nových vozů TATRA PHOENIX ve verzi pracovní stroj s nosností 25 tun. Vozidla firma využije v lomech v západních Čechách při těžbě keramických jílů.

„Společnost SKALDO má ve svém vozovém parku již 36 vozidel TATRA, proto jsme rádi, že je doplní o dalších 8 kusů, které budou využívany v západních Čechách, kde je dlouholetá tradice v těžbě keramických jílů. Automobilka TATRA TRUCKS i díky této zakázce potvrzuje postavení lídra na trhu speciálních vozidel pro těžební průmysl,“ řekl Radek Suk, manažer pro klíčové zákazníky kopřivnické automobilky.

Slavnostní předání vozidel TATRA PHOENIX proběhlo na kopřivnickém polygonu společnosti TATRA TRUCKS. Zaměstnanci firmy SKALDO si mohli při převzetí nové nákladní vozy vyzkoušet v terénu jednoho z nejrozsáhlejších zkušebních areálů ve střední Evropě. Následně si prošli výrobní halu, kde shlédli výrobu vozidel TATRA.

„V západních Čechách, tedy lokalitě, kde se těží keramické jíly, mají vozidla TATRA už dlouholetou tradici. V průběhu našeho podnikání jsme zkoušeli i jiné značky vozidel, ale vzhledem k charakteru terénu, ve kterém při těžbě jezdíme, jsme se vždy pokorně vrátili k tatrovkám. Nová vozidla TATRA PHOENIX využijeme hlavně při samotné těžbě keramických jílů a také pro skrývkové práce,“ řekl při předání Ignác Salva, majitel společnosti SKALDO.

Vozy TATRA PHOENIX jsou hlavní modelovou řadou civilního výrobního programu společnosti TATRA TRUCKS, která využívá kombinaci originálního podvozku tzv. tatrovácké koncepce a konstrukčních skupin světových výrobců, jako jsou například DAF, PACCAR či ZF a Allison. Model TATRA PHOENIX získal v roce 2012 titul Nejlepší plněpohonné vozidlo v prestižní anketě International Truck of the Year, vyváží se do tří desítek zemí světa a zákazníkům bylo dodáno již téměř dva tisíce vozidel této modelové řady. Vozy TATRA PHOENIX se vyznačují nejen moderním vybavením, odolností a výdrží, ale také ekonomickým provozem na běžných silnicích i v těžkém terénu.