Holding CZECHOSLOVAK GROUP (CSG) předal Radku Štěpánkovi, významnému českému reprezentantovi a dvojnásobnému vítězi Davisova poháru, hodinky ze speciální edice PRIM ORLÍK II 2018. Unikátní hodinky dostal tenista při slavnostním loučení s profesionální kariérou, které se konalo 18. října v pražské O2 aréně.

Speciální edici náramkových hodinek PRIM ORLÍK II 2018 vytvořila společnost ELTON hodinářská, která je výhradním výrobcem českých hodinek PRIM a patří do holdingu CZECHOSLOVAK GROUP. A právě jeden exemplář těchto výjimečných hodinek předala 18. října Radku Štěpánkovi zástupkyně společnosti ELTON hodinářská Adéla Dittmannová.

„Holding CZECHOSLOVAK GROUP si velice váží výjimečných lidí, kteří šíří dobré jméno České republiky ve světě a k nim tenista Radek Štěpánek jednoznačně patří. Proto jsme se rozhodli věnovat mu při příležitosti posledního zápasu a zároveň i ukončení jeho profesionální kariery jubilejní hodinky značky PRIM, pro jejichž výrobu bylo inspirací výročí sta let od založení Československé republiky,“ uvedl Lukáš Novotný, vedoucí marketingu holdingu CZECHOSLOVAK GROUP.

Hodinky PRIM ORLÍK II 2018 je možné zakoupit pouze v letošním roce. Od běžného modelu se tato speciální edice liší několika zajímavými prvky. Novinkou je strojek kalibr 98 s automatickým nátahem, poprvé vyrobený s povrchovou DLC vrstvou. Další specialitou designu je černý číselník s tmavě šedými iluminovanými indexy a s drobným stylizovaným otiskem českého lva ve zlaté barvě vedle datumového okna. Zlaté jsou také ručky, kromě vteřinovky. Ta je šedá, na konci ozdobená číslem „18“ – všechny tyto detaily symbolicky odkazují na významnou příležitost, která vedla ke vzniku speciální edice. Znak lva zdobí i speciální balení hodinek. Zadní víko hodinek s průhledem na in-house strojek je označeno pořadovým číslem edice.

Hlavní hvězdou akce nazvané „Český lev se loučí“ byl bývalý první hráč světa a wimbledonský vítěz Srb Novak Djokovič. Radek Štěpánek má s vítězem 13 grandslamů přátelský vztah, na turnajích spolu občas trénovali a Štěpánek byl už po skončení profesionální kariéry dokonce krátce v trenérském týmu Novaka Djokoviče. Nechyběly ani další sportovní legendy jako Andre Agassi, Jaromír Jágr, Petr Čech, Pavel Nedvěd nebo tenisový kolega Tomáš Berdych.