Mark Zuckerberg se probojoval na 3. místo nejbohatších lidí planety.

Mark Zuckerberg se stal třetím nejbohatším mužem světa. Žebříčku miliardářů vévodí Jeff Bezos, druhý je Bill Gates. Zuckerberg předběhl Warrena Buffeta a to díky tomu, že akcie Facebooku posílily na rekordní hodnotu.

Zuckerberg, jako spoluzakladatel společnosti Facebook, se probojoval na třetí příčku žebříčku nejbohatších lidí světa, když akcie firmy zpevnily o 2,4 procenta na rekordních 203,33 dolaru (4546 korun).

Na čtvrté místo odsunul investora Warrena Buffetta.

Před Zuckerbergem jsou šéf amerického internetového obchodu Amazon Jeff Bezos a zakladatel softwarové společnosti Microsoft Bill Gates.

Informace prezentovala agentura Bloomberg.

Hodnota Zuckerbergova majetku dosáhla 81,6 miliardy dolarů (8,34 bilionu korun), což je zhruba o 373 milionů dolarů více, než majetek Buffetta, který jej ovládá jako výkonný ředitel investičního konglomerátu Berkshire Hathaway.

Akcie společnosti kvůli přístupu k ochraně soukromých dat uživatelů její sociální sítě v březnu spadly na osmiměsíční minimum 152,22 dolaru.

Žebříček Bloomberg je aktualizován po ukončení každého obchodního dne na burze v New Yorku.

Buffett, který kdysi byl nejbohatším člověkem na světě, v žebříčku (mírně) klesá zejména kvůli své charitativní činnosti.

Stejně jako Bill Gates se zavázal, že většinu svého jmění věnuje na dobročinné účel.

Zuckerberg plánuje během svého života věnovat na charitu 99 procent všech svých akcií. (sfr)