Rogera Federera už v oblečení Nike neuvidíme...

Roger Federer překvapil tenisový svět. Šestatřicetiletý Švýcar mění sponzora Nike za japonské Uniqlo. S Nike přitom spolupracoval celou kariéru, nyní se ale rozhodl kontrakt ukončit. U značky Uniqlo by měl vydržet 10 let, lze tedy předpokládat, že s ní bude spolupracovat i po konci kariéry.

Federer a Nike spolu spolupracují téměř 20 let, ale teď se chystá velká změna. Firma založená v lednu roku 1964 atletem Philipem Knightem a jeho trenérem Billem Bowermanem švýcarskou tenisovou ikonu zřejmě už oblékat nebude.

Rodák z Basileje by měl přejít k japonském Uniqlo, kde si finančně polepší. Za novou smlouvu ročně obdrží 30 milionů dolarů, což je trojnásobek oproti kontraktu s Nike, který vyprší před startem letošního Wimbledonu. Na nejslavnějším grandslamu tak nejspíše Federera uvidíme už v novém oblečení.

Federer údajně s Uniqlo podepsal desetiletou smlouvu. Zřejmě tak bude nosit oblečení japonské značky i po skončení kariéry.

Uniqlo nicméně nevyrábí sportovní obuv, a Federer tak bude mít možnost obouvat boty jiné značky. Jak to bude s podznačkou Nike RF, kterou vlastní společnost Nike, zatím není jasné. (jaz)