Neymar se po dlouhodobém zranění nohy vrátil do tréninku v pařížském PSG. Spekuluje se o jeho přestupu do Manchesteru United.

Fotbalová megastar, Neymar Jr., se po dlouhodobém zranění zapojila opět do tréninku. Zatím jen v posilovně tréninkového střediska Neymarova domovského klubu Paris Saint-Germain. Brazilská hvězda se snaží zotavit z úrazu tak, aby jako hráč stihl blížící se fotbalové mistrovství světa v Rusku.

Neymar svůj současný pařížský klub oslabil letos v únoru, kdy utrpěl zlomeninu na pravé noze v zápase proti Marseille.

Následně absolvoval operaci v Brazílii a po dlouhodobé rekonvalescenci se teprve nyní zapojil do tréninkového procesu v klubovém fitness středisku Ooredoo Training Centre.

S nadšením se o Neymarovu návratu vyjádřil obránce PSG a kolega z brazilské reprezentace Marquinhos.

„Neměli jsme žádný kontakt. Ale předtím ano. Uvidíme zítra, jak na tom je. Opravdu doufám, že je v pořádku,“ řekl Marquinhos.

„Potřebujeme ho tady. Potřebujeme ho v národním týmu. Uvidíme, jak to půjde krok za krokem“.

„Nejdůležitější je, aby byl šťastný a dobře se zotavil tak, aby se v nejbližší době mohl zapojit do zápasů. Jsem šťastný, je to kamarád,“ podotkl Marquinhos.

„Je důležitou součástí týmu v Paříži. Neymar je pro nás stále velmi důležitý a když je tady, tak je to opravdu dobré,“ dodal.

PSG i bez zraněného Neymara mezitím stihl s obrovským náskokem vyhrát francouzskou ligu, v níž mu zbývá odehrát ještě 2 zápasy a to proti Rennes a proti Caenu.

Paříž i bez Neymara vyhrála také ligový pohár Coupe de Ligue. V úterý (samozřejmě, také bez Neymara) bude hrát PSG o vítězství francouzského národního poháru Coupe de France.

V souvislosti s Neymarovým návratem po zranění se objevily spekulace o Neymarovu možném přestupu z PSG do španělského Realu Madrid nebo anglického klubu Manchester United.

Právě odchod do Manchesteru je nyní považován za pravděpodobnější. Podle britského listu Express je brazilský fotbalista ochoten odejít do Manchester United již letos v létě.

Zápasy anglické Premier League, v níž letos Manchester United zřejmě skončí na 2. místě, v tuzemsku vysílá DIGI TV. Ta exkluzivně přináší divákům v Česku také zápasy španělské La Ligy a německé Bundesligy. (sfr)