Byznysové zpravodajství ze dne 19. 3. 2018 v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


V Arizoně testovací vůz Uberu srazil ženu, nehodu nepřežila

Zkušební jízda samořiditelného vozidla Uber dopadla v Arizoně smrtelnou nehodou, při které zemřela jedna žena. Společnost uvedla, že přerušuje veškeré testování aut tohoto typu v USA a Kanadě.

Vývoz českého piva do Číny loni klesl téměř o polovinu

Vývoz českého piva do Číny se loni snížil o 43 procent na 19 585 hektolitrů. Uvádějí to celní statistiky. Export tak klesal již druhým rokem za sebou.

Apple vyvíjí vlastní obrazovku microLED. Má být nástupcem současných displejů

Americká společnost Apple vyvíjí vlastní microLED obrazovky využívající elektroluminiscenční diody, které se mají stát nástupci současných OLED a LCD obrazovek. Uvedla to v pondělí agentura Bloomberg s odvoláním na informované zdroje.

Zisk ruské Rosněfti se více než zdvojnásobil

Čistý zisk největšího ruského producenta ropy Rosněfť se v loňském roce zvýšil o 27,6 procenta na 222 miliardy rublů (téměř 80 miliard Kč). Výsledky podpořily vyšší ceny ropy a těžba, uvedla firma v pondělí.

O největšího telekomunikačního operátora v Řecku nemá nikdo zájem

Řecko neobdrželo žádnou nabídku na minoritní podíl v největší telekomunikační skupině v zemi OTE. Řecko nyní vyzvalo německý Deutsche Telekom, aby využil svého předkupního práva na akcie, oznámila privatizační agentura. OTE je bývalý národní monopol a Deutsche Telekom v něm vlastní 40 procent.

(jaz)