Byznysové zpravodajství ze dne 28. 2. 2018 v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


České aerolinie posilují linky mezi Prahou a Ostravou

Z dosavadních dvou letů denně mezi Prahou a Ostravou se od května letošního roku stanou až čtyři. Ve středu to České aerolinie oznámily v tiskové zprávě. Zpáteční letenky si mohou cestující koupit od 1 490 korun, což je skoro o polovinu méně než doposud.

Nový špičkový Asus s vykrojeným displejem bude stát třetinu toho, co iPhone X

Design velmi blízce inspirovaný iPhonem X, včetně vykrojeného displeje, špičkový hardware a důraz na kvalitu fotoaparátu. Takový má být nový smartphone Asus Zenfone 5z. Výrobce navíc hodlá nasadit překvapivě nízkou cenovku.

Údajný tvůrce bitcoinu Craiga Wrighta je podezřelý z podvodu v hodnotě pěti miliard dolarů

Údajný tvůrce bitcoinu Craig Wright je podezřelý, že ukradl svému bývalému obchodnímu partnerovi kryptoměny a další majetek za pět miliard dolarů (104 miliard korun). Wright v roce 2016 prohlásil, že je tvůrcem bitcoinu, který byl do té doby znám pod přezdívkou Satoši Nakamoto.

Vodafone a Nokia vybudují na Měsíci mobilní síť. Techniku tam vynese Muskova raketa

Německá pobočka mobilního operátora Vodafone spolu s automobilkou Audi, berlínskou vesmírnou společností PTScientists a finskou Nokií ohlásila, že na oběžnici Země již příští rok vybuduje vůbec první mobilní síť.

Módní časopis Vogue přichází do Česka, vycházet začne od srpna

Licenci na Vogue Česko a Slovensko získala v podstatě neznámá společnost V24 Media. Stojí za ní manažer a podnikatel Fabrice Biundo a slovenská právnička Michaela Seewald.

(jaz)