Byznysové zpravodajství ze dne 22. 2. 2018 v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


ČEZ odchází z Bulharska. Tamní aktiva odkoupí Inercom Bulgaria

Energetická skupina ČEZ se stahuje z Bulharska, orgány firmy dnes schválily prodej tamních aktiv společnosti Inercom Bulgaria. Smlouva bude podepsána v nejbližších dnech.

Skupina ČSOB loni zvýšila čistý zisk na 17,5 miliardy korun

Čistý zisk skupiny ČSOB loni stoupl meziročně o 16 procent na 17,5 miliardy korun. Celkový objem aktiv pod správou skupiny vzrostl meziročně o šest procent na 202 miliard korun. Růst podpořily celkově dobrá situace na finančních trzích, růst objemu úvěrů nebo vyšší příjmy z poplatků v oblasti investičních produktů.

Zaměstnanci Air France stávkovali. Chtějí zvýšit platy o 6 procent

Leteckou dopravu v Paříži narušila stávka pilotů a palubního i pozemního personálu aerolinek Air France. Zaměstnanci požadují plošné zvýšení platů nejméně o šest procent.

T-Mobile loni zvýšil tržby o dvě procenta na 27,1 miliardy korun

Mobilní operátor T-Mobile loni zvýšil celkové tržby o 2,2 procenta na 27,1 miliardy korun. Provozní zisk EBITDA klesl o šest procent na 10,4 miliardy.

Tržby Kiwi.com vzrostly dvojnásobně. V Evropě patří mezi pětku největších prodejců letenek

Více než dvojnásobně na 700 milionů eur (17,7 miliardy korun) rostl loni obrat brněnské firmě Kiwi.com, která se zabývá prodejem letenek a postupně také prodejem jízdenek na vlaky a balíčků dopravy i hotelového ubytování.

(jaz)