Byznysové zpravodajství ze dne 20. 2. 2018 v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


ČEZ chce provozovat Dukovany nejméně dalších 20 let

Jadernou elektrárnu Dukovany hodlá společnost ČEZ provozovat ještě nejméně dvacet let. Souběžně ale poběží i příprava nových jaderných bloků, které by měly stávající jednotky nahradit po roce 2035, uvedli v Dukovanech v úterý zástupci společnosti.

Uber se stáhne z Maroka

Americký provozovatel alternativní taxislužby Uber Technologies zastaví své aktivity v Maroku. Učiní to kvůli nejasnostem kolem regulačních předpisů, uvedla firma. Dodala zároveň, že svou činnost v Maroku obnoví, jakmile vstoupí v platnost nová pravidla.

Minipivovarů v Česku přibývá, loni v průměru jeden za týden

Počet minipivovarů loni v Česku vzrostl zhruba o 50 na asi 400. V průměru se tak přibližně každý týden objevil nový pivovar. Uvedl to prezident Českomoravského svazu minipivovarů Jan Šuráň.

Škoda Auto nabídla růst mezd až o 15 procent během zhruba dvou let

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto v úterním kolektivním vyjednávání s odbory nabídla růst mezd o 15 procent během 27 měsíců. Zaměstnanci by také obdrželi prémie nad rámec pravidelného bonusového systému v celkové výši 25 000 korun. Reakce odborářů zatím není známa.

Český výukový start-up Mooveez získal několik desítek milionů od investora

Společnost Mooveez pomáhající lidem učit se angličtinu pomocí známých filmů získala investici několik desítek milionů korun od finanční skupiny RSBC. Mooveez plánuje začít nabízet i výuku němčiny či španělštiny, dostupná je ve 20 zemích světa.