Rozšířit nabídku skútrů, to je cílem zlínské společnosti CLS Deal s.r.o, která chce získat finanční prostředky ve formě úvěru od drobných investorů. Firma, která se specializuje na online prodej xenonových světel a především spalovacích a elektrických skútrů, je devátou českou společností, jež umístila crowdfundingovou kampaň na český P2B portál finGOOD. Ten za dobu své existence zprostředkoval českým firmám necelých třináct milionů korun na rozvoj jejich projektů. CLS Deal chce získat 840 tisíc korun s úrokem 9 % na dva roky.

CLS Deal provozuje internetový e-shop www.xenony-zlin.cz působící na celém území České republiky. V nabídce e-shopu je vedle xenonových a LED světel především spektrum spalovacích a elektrických skútrů CLS a elektrických motocyklů ZERO.

„V CLS se zabýváme zejména dovozem skútrů, které pro nás vyrábí několik továren v zahraničí, u většiny modelů na základě našich vlastních specifikací a úprav. Naše prodeje probíhají převážně skrze e-shop, kdy zákazníkovi skútr či motorku přivezeme až před dům, stroj mu představíme a pře-dáme. Peníze získané skrze finGOOD využijeme k navázání spolupráce s novým dodavatelem a rozšíření naší nabídky minimálně o tři nové modely,“ vysvětluje majitel firmy Petr Stehlík.

Ten je zároveň nadšencem do elektromobility a již v rámci dalšího růstu společnosti je plánované rozšíření nabídky elektrických skútrů.

„Ve finGOOD nás baví spojení českých firem s drobnými investory, kteří pomohou těmto firmám s jejich projekty a růstem. CLS Deal je po ikonických českých firmách PRIM nebo například ALEA ukázkou, že P2B financování mohou využívat i zavedené regionální firmy. Doufáme, že se zopakuje situace, která se nám nedávno stala s Jarabak.cz. Ti získali od drobných investorů jeden a čtvrt milionu korun a již dnes od nich víme, že jim tyto peníze značně pomohly v růstu jejich podnikání,“ komentuje Marek Galetka, spoluzakladatel společnosti finGOOD.

Kampaň poběží do chvíle dosažení cílové částky, nejdéle však 60 dnů od spuštění.