Byznysové zpravodajství ze dne 13. 2. 2018 v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Americká firma GE Aviation bude při vývoji leteckých motorů využívat studenty ČVUT

Americká firma GE Aviation, která se chystá v Česku postavit továrnu na turbovrtulové letecké motory, bude při vývoji a vylepšování motorů využívat studenty ČVUT. Technická univerzita díky spolupráci vychová každý rok kolem padesátky leteckých expertů.

Pivovaru Lobkowicz Group stoupl loni objem prodaného piva

Objem prodaného piva jedné z největších pivovarnických skupin v Česku Pivovarů Lobkowicz Group (PLG) loni meziročně stoupl o 3,6 procenta zhruba na 726 000 hektolitrů.

Těžba bitcoinů na Islandu spotřebuje více energie než domácnosti

Na Islandu se v letošním roce spotřebuje více energie na tzv. těžbu bitcoinů a dalších virtuálních měn, než kolik spotřebují všechny islandské domácnosti dohromady.

Počet aktivních hostitelů na Airbnb v Praze už neroste, služba je víc regulována

Počet aktivních hostitelů v Praze na Airbnb stagnuje. Služba se začíná profesionalizovat, zásah Finanční správy také zpomalí nárůst počtu nových nabídek.

Polské aerolinky LOT plánují od léta více spojů do Prahy

Polská letecká společnost LOT plánuje od letního letového řádu přidat týdně 130 dalších letů. Více letů nabídne i mezi Varšavou a Prahou. LOT v loňském roce přepravil 6,8 milionu cestujících, o 1,5 milionu více než v roce 2016.