Byznysové zpravodajství ze dne 12. 2. 2018 v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Pivovar Starobrno loni uvařil nejvíc piva ve své historii. Heineken chystá další investice

Pivovar Starobrno loni uvařil rekordních 1,25 milionu hektolitrů piva. Pivovar se blíží své maximální kapacitě, která je nyní 1,5 milionu hektolitrů. Heineken, který Starobrno vlastní, plánuje dál investovat do automatizace nebo zvyšování bezpečnosti v brněnském pivovaru.

Vychází česká počítačová hra Kingdom Come. Na Steamu je třetí nejprodávanější na světě

České herní studio Warhorse vydává titul Kingdom Come: Deliverance. Zájem o hru z prostředí před husitskými válkami je tak velký, že se na některé zájemce nemusí dostat. Dopředu si hru už objednaly desetitisíce lidí a na portálu Steam se stala třetí nejprodávanější hrou na celém světě.

Prodej ČEZ v Bulharsku uvázl. Skupina Inercom budí pochyby kvůli financování

Plánovaný odchod polostátního energetického gigantu ČEZ z Bulharska nabírá zpoždění. Podle informací Lidových novin se prodej šesti tamních společností za více než 8 miliard korun zadrhl na pochybnostech v dozorčí radě ČEZ.

Plzeňská firma dodá baterie do Číny pro ambiciózní ekologický projekt

Výrobce domácích bateriových úložišť EnergyCloud z Plzně chystá expanzi do Číny. Stane se jednou z firem, která se bude podílet na budování zbrusu nového moderního stotisícového města s průmyslovým parkem.

Airbus zastavil dodávky letounů A320neo kvůli problémům s motory
Společnost Airbus pozastavila dodávku a testy letounů A320neo poté, co se u některých strojů vyskytly problémy s motory vyráběnými americkou firmou Pratt & Whitney.