Poslankyně Kristýna Zelienková (TOP 09), která odešla od hnutí ANO, přiznala, že byla Babišovou loutkou. Podle ní Babiš jen lže a snaží se nekale likvidovat konkurenci .

Byla jsem Babišova loutka, přiznala poslankyně Kristýna Zelienková (TOP 09). Podle bývalé členky hnutí ANO Andrej Babiš lže, obviňuje bez důkazů lidi za zlodějny a nechává likvidovat konkurenci. Hnutí ANO považuje poslankyně za sektu. Zprávu zveřejnil server Eurozprávy.cz.

V projevu, který Zelienková zveřejnila na internetu, uznala, že i ona dopomohla Babišovi k získání moci. Poslankyně se do sněmovny dostala za hnutí ANO, teď vystupuje za opoziční TOP 09.

„Andrej Babiš byl pro mne obrovskou nadějí. Nadějí na to, že politika přestane být pejorativní slovo, že při slově politik se lidem nebude křivit pusa odporem. Uvěřila jsem mu,“ uvedla v projevu, který chtěla přednést ve sněmovně při jednání o vydání Babiše a Jaroslava Faltýnka (ANO).

V projevu Zelienková přiznává, že byla „loutkou Andreje Babiše“.

 „Nebojte se, bez vás a vaší poslušnosti bude bezmocný,“ napsala.

Dle jejího názoru Babiš pro zemi neudělal nic, čím by politické prostředí v Česku napravil.

„Naopak. Uráží každého, na koho si ukáže. Bez důkazů osočuje lidi ze zlodějny, likviduje konkurenci, úkoluje novináře na špinavou práci, který následně odvede servilně svůj díl vůdcovské oddanosti a lže. Ano, Andrej Babiš lže,“ uvedla poslankyně.

„Dokázal prosadit tolik věcí, které jdou přímo proti zájmům občanů a podnikatelů, zato jemu a jeho mediálně-zemědělskému konglomerátu firem se náramně hodily. Konkurenci se snaží nekalým způsobem likvidovat, s pomocí zajišťovacích příkazů některé firmy srazil na kolena, a pak je jeho podniky pozřely,“ dodala.

Hnutí ANO prý nepřipouštělo žádné debaty a diskuze, platilo vždy to, co řekl „vůdce“.

„Andrej Babiš byl skutečně stvořen námi, jak říká. Námi, kteří jsme doposud nad spoustou věcí mávali rukama ve jménu vyšší pravdy, kterou nám vtloukal do hlav. Ta ale neexistuje. Dnes mě ze sebe samé mrazí, čemu jsem tleskala. Byla jsem uvnitř politické sekty,“ myslí si.

(pel)