Czechitas a Sdružení VIA získaly grant nadace Kyndryl Foundation na rozvoj dovedností a odolnosti v oblasti kybernetické bezpečnosti.

Czechitas a Sdružení VIA získaly grant nadace Kyndryl Foundation na rozvoj dovedností a odolnosti v oblasti kybernetické bezpečnosti. Dvě české neziskové organizace se tak připojily k devíti dalším příjemcům grantů v rámci inauguračního ročníku nadace Kyndryl Foundation, jehož cílem je zvýšit inkluzivní pracovní sílu v oblasti kybernetické bezpečnosti a zvýšit odolnost neziskových organizací vůči kybernetickým útokům.

Nadace Kyndryl Foundation, filantropická odnož společnosti Kyndryl (NYSE: KD), oznámila, že Czechitas a Sdružení VIA z České republiky jsou dvěma z jedenácti neziskových organizací ze sedmi zemí, které obdržely inaugurační granty nadace Kyndryl Foundation.

Nadace Kyndryl Foundation byla založena v září 2023 jako soukromá, nezisková nadace společnosti Kyndryl, největšího světového poskytovatele služeb v oblasti IT infrastruktury. Nadace poskytuje filantropické granty založené na důvěře pro programy rozvoje komunit.

Inaugurační granty nadace Kyndryl Foundation byly uděleny organizacím, které se snaží řešit nedostatek vyškolených odborníků v oblasti kybernetické bezpečnosti tím, že poskytují programy pro rozvoj dovedností a umístění pro nedostatečně zastoupené studenty a uchazeče o zaměstnání. Letošní granty podporují také odolnost neziskových organizací vůči kybernetickým útokům prostřednictvím vzdělávání a poradenství.

Nezisková organizace Czechitas otevírá ženám svět IT. Inspiruje, vzdělává a pomáhá k lepší kariéře. Od roku 2014 zrealizovali přes 1850 vzdělávacích kurzů, od jednodenních workshopů a dlouhodobých kurzů po několikaměsíční digitální akademie směřující k výcviku nových talentů pro práci v IT.

Kurzy zaměřenými zejména na datovou analýzu, programování, testování nebo webový vývoj prošlo přes 76 000 účastnic bez ohledu na věk, předchozí vzdělání nebo pracovní zkušenost. Od roku 2017 se podařilo na pracovním trhu uplatit přes 1400 žen.

Czechitas pořádají workshopy různých úrovní pokročilosti, letní tábory, digitální akademie, večerní kurzy nebo poskytují kariérové poradenství. Od roku 2020 Czechitas vytvořili také efektivní systém distančního on-line vzdělávání, do kterého se mohou zapojit ženy bez ohledu na místo, kde žijí.

Sdružení VIA usiluje o snadnější dostupnost technologií a jejich smysluplnější a efektivnější využití ve společensky prospěšných aktivitách. Spojuje světy technologií a nevládního sektoru tak, aby se násobil jeho dopad a docházelo k úspoře zdrojů.

Zasazuje se tak o růst, profesionalizaci a digitalizaci nestátních neziskových organizací a zlepšování podmínek pro jejich činnost. Neziskové organizace vzdělává, poskytuje jim technologickou a v posledních letech ve vybraných programech i finanční podporu.

Při plnění svých cílů spolupracuje s veřejným, soukromým a neziskovým sektorem na národní i mezinárodní úrovni.

“Nadace Kyndryl Foundation si klade za cíl vytvořit spravedlivější svět tím, že umožní přístup k technologiím a rozvíjí dovednosti komunit a organizací. Vzhledem ke stále rostoucím hrozbám v oblasti kybernetické bezpečnosti pomůže naše partnerství s příjemci grantů rozšířit zdroj rozmanitých a kvalifikovaných talentů, zatímco také vybaví organizace tím, aby se staly více kyberneticky odolnými,“ řekla Una Pulizzi, prezidentka nadace Kyndryl Foundation a globální vedoucí Korporátních záležitostí společnosti Kyndryl.

„Jsme nadšeni, že můžeme spolupracovat s letošní skupinou neziskových organizací, které sdílejí náš závazek k prosazování inovativních programů pro řešení důležitých společenských problémů.“

„Jsme neskutečně hrdí a vděční za finanční podporu od Kyndryl Foundation. Díky ní budou mít naše aktivity ještě větší přínos, protože budeme moci přivést do IT ještě více talentů. Přitom ženy právě v oblasti kybernetické bezpečnosti nyní výrazně chybí,“ zdůraznila Věra Janičinová, Head of Partnershis & Fundraising z Czechitas.

„Pro Sdružení VIA je tento grant obrovskou příležitostí posílit rozsáhlé aktivity v oblasti kyberbezpečnosti pro neziskové organizace,“ podotkla Radka Bystřická, ředitelka Sdružení VIA.

„S podporou Kyndryl Foundation můžeme rozšířit naše služby a poskytnout neziskovým organizacím v České republice nástroje a znalosti k ochraně jejich digitální infrastruktury a citlivých dat, na kterých závisí jejich cenná práce,“ dodala.

Další informace o grantu a příjemcích grantů jsou k dispozici na adrese www.kyndryl.org.

O nadaci Kyndryl Foundation

Nadace Kyndryl Foundation je filantropickou odnoží společnosti Kyndryl, Inc. a podporuje komunity, kde společnost Kyndryl působí, řeší kritické společenské problémy prostřednictvím grantů a investic. Nadace Kyndryl Foundation je hrdá na svou práci na rozvoji komunit prostřednictvím programů, které podporují rovnost a posilují postavení občanů na celém světě.

O společnosti Kyndryl

Kyndryl (NYSE: KD) je největším světovým poskytovatelem služeb v oblasti IT infrastruktury, který obsluhuje tisíce podnikových zákazníků ve více než 60 zemích. Společnost navrhuje, staví, spravuje a modernizuje složité, kritické informační systémy, na kterých svět závisí každý den. (kom)