ČEZ Prodej zlevnil dodávky energií: Na fixacích elektřiny i plynu zákazníci ušetří 12 procent. (Ilustrační foto).

ČEZ Prodej opět zlevnil dodávky energií. Na fixacích elektřiny i plynu zákazníci ušetří 12 %. U třetího roku fixace elektřiny se cena dostane až pod 3 000 Kč/MWh. Informovala o tom firma ČEZ Prodej.

Dodavatel energií ČEZ Prodej snižuje ceníky fixací u elektřiny i plynu.

Zatímco elektřinu na nejběžnější sazbě D02d zlevní v průměru o cca 480 korun za MWh, u plynu činí průměrný pokles 220 korun za MWh.

Zákazníci, kteří zvolí schodovou tříletou fixaci elektřiny, se dostanou na průměrnou cenu 3 257 korun za MWh, ve třetím roce i výrazně pod 3 000 korun za MWh, což je podle firmy aktuálně nejlevnější nabídka na trhu.

Produkty jsou dostupné pro stávající zákazníky, kteří chtějí své smlouvy prodloužit, i pro nové klienty a také pro zákazníky na produktu na dobu neurčitou.

V průběhu loňského roku zlevnil ČEZ Prodej celkem čtyřikrát a už jednou letos.

„Naši strategii promítat pokles velkoobchodních cen energií do ceníků pro naše zákazníky držíme i v letošním roce a přicházíme s dalším velkým zlevněním. Zákazníkům na fixovaných produktech cenu snížíme v průměru o 12 % na elektřině i na plynu,“ uvedl generální ředitel ČEZ Prodej Tomáš Kadlec.

„Fixované produkty jsme zlevňovali naposledy loni v listopadu, kdy jsme uvedli na trh nejlevnější tříletý fix jak pro elektřinu, tak pro plyn. Díky dalšímu poklesu cen na burze nyní tyto ceníky opět upravujeme směrem dolů.“

„U tříletého fixu elektřiny se tak zákazník v posledním roce dostane na cenu 2 890 korun za MWh, což je momentálně opět nejlevnější dostupná cena na trhu,“ dodal Kadlec.

Cena platí od 12. února jak pro nové zákazníky, tak pro zákazníky, kteří se budou v budoucnu u ČEZ Prodej refixovat. Ty bude ČEZ Prodej postupně informovat a nemusejí nikam volat ani chodit. Informace o refixaci do levnějšího produktu jim přijde s dostatečným předstihem e-mailem nebo dopisem.

Zákazníci se v loňském roce opět začali hromadně vracet k fixovaným produktům. Aktuálně podíl fixovaných produktů na nově uzavřených smlouvách činí u elektřiny i plynu 60 %, přičemž lidé nejvíce preferují tříleté fixy. Ty volil v prosinci loňského roku téměř dvojnásobek zákazníků než jednoleté fixace.

Od 1. ledna letošního roku ČEZ zlevnil i nefixované produkty. I zde aktuální nabídka elektřiny a plynu na dobu neurčitou od ČEZ Prodej patří k nejvýhodnějším produktům, které si lze sjednat. (sfr)


Hlavní ceníky ČEZ Prodej, sazba D02d, distribuční území ČEZ, obchodní složka, cena za 1 MWH, bez DPH

Elektřina Plyn
Na 1 rok 3 590 Kč 1 650 Kč
Na 2 roky

Rok 1: 3 590 Kč

Rok 2: 3 290 Kč

Rok 1: 1 650 Kč

Rok 2: 1 390 Kč

Na 3 roky

Rok 1: 3 590 Kč

Rok 2: 3 290 Kč

Rok 3: 2 890 Kč

Rok 1: 1 650 Kč

Rok 2: 1 390 Kč

Rok 3: 1 390 Kč


VÍCE O TÉMATU ČTĚTE ZDE:

NEJ ENERGIE


VŠE O ENERGETICE ČTĚTE ZDE:

ENERGETICKÉ NOVINY