Putin v rozhovoru s americkým moderátorem Tuckerem Carlsonem: NATO musí akceptovat postup Ruska na Ukrajině.

Ruský prezident Vladimir Putin v rozhovoru s americkým moderátorem Tuckerem Carlsonem uvedl, že porazit Rusko na Ukrajině je „nemožné“. Šéf Kremlu zdůraznil, že NATO musí akceptovat územní zisky Ruska na Ukrajině.

Putin v rozhovoru dlouze přednášel o vztazích Ruska s Ukrajinou, Polskem a dalšími zeměmi. Rusko při tom vykreslil, jako oběť spiknutí Západu.

Ruský prezident uvedl, že Rusko bude bojovat za své zájmy. Nemý prý však zájem rozšiřovat válku do dalších evropských zemí, jako jsou Polsko a Lotyšsko.

„Proč bychom to dělali? Prostě nemáme zájem,“ konstatoval Putin.

Na otázku, zda si umí představit scénář, ve kterém by poslal ruské vojáky do Polska, tedy do členského státu NATO, Putin odpověděl: „Jen v jednom případě: pokud Polsko zaútočí na Rusko“.

V rozhovoru šéf Kremlu hájil své rozhodnutí napadnout v únoru 2022 Ukrajinu.

Připomněl také, že ve světě se mluví o způsobení strategické porážky Rusku na bojišti. Uvedl však, že podle jeho názoru to „již ze samotné definice není možné“.

Putin si podle svých slov myslí, že Západ si nyní uvědomuje, že Rusko nebude poraženo a to navzdory pomoci Ukrajině, kterou poskytují strany USA, EU i NATO.



Americkému Kongresu, kde se republikáni ovládaní exprezidentem Donaldem Trumpem stále více zdráhají podporovat Ukrajinu zbraněmi a jinou vojenskou pomocí, Putin vzkázal, že pokud chtějí zastavit boje, musí Ukrajině přestat dodávat zbraně.

V odpovědi na otázku o možné změně ve vedení USA po prezidentských volbách, kde se očekává souboj demokrata Joea Bidena proti Trumpovi, Putin naznačil, že očekává jen malou změnu.

Putin souhlasil poskytnout rozhovor americkému novináři Carlsonovi, jelikož prý přístup tohoto bývalého moderátora Fox News se liší od „jednostranného“ zpravodajství o konfliktu na Ukrajině ze strany mnoha západních zpravodajských kanálů. (sfr)


VÍCE O TÉMATU ČTĚTE ZDE:

ZBROJNÍ NOVINY

BUSINESS DEFENCE NEWS