Telly: Zápas Jiřího Procházky měl opět mimořádnou sledovanost, 79 % diváků jej vidělo živě. (Ilustrační foto)

Jiří BJP Procházka se po dlouhých 17 měsících vrátil do klece v rámci nejprestižnější bojové organizace světa. Přestože v UFC český bijec vůbec poprvé padnul, zápas s Alexem Pereirou o titul v polotěžké váze měl mezi českými diváky mimořádnou sledovanost.

Nejlepší český MMA zápasník Jiří Procházka se 12. listopadu v půl šesté ráno (středoevropského času) utkal s Alexem Pereirou v legendární Madison Square Garden v New Yorku na turnaji UFC 295.

Titulový zápas v živém přenosu na kanálech Premier Sport 1 a Premier Sport 2 (souběžné vysílání) byl v neděli dle statistik operátora Telly nejsledovanějším přenosem dne.

Průměrně se diváci sledovali poslední galavečer UFC 1,5 hodiny. Přímý přenos turnaje začal v neděli 12. listopadu v 03:30 hodin středoevropského času.

Většina diváků si Procházkův zápas vychutnala v přímém přenosu (79 procent), zbývajících 21 procent diváků jej vidělo ze záznamu. Procházkův zápas byl v rámci operátora Telly sedmou nejsledovanější letošní sportovní akcí, což je i s ohledem na ranní vysílací čas vynikající výsledek.

Největší zájem diváků v rámci sportovních přenosů měly letos zápasy MS v hokeji (květen 2023) a aktuální fotbalové přenosy Evropské ligy.

„Sledovanost posledního zápasu Jiřího Procházky i přes brzký ranní vysílací čas byla opět mimořádná, větší než v případě loňského zápasu s Gloverem Teixeirou.“

„Rekordní byly i prodeje sportovních balíčků, kdy si velká část zákazníků v pátek a v sobotu zakoupila jednorázový balíček, aby mohli sledovat přenos UFC. Naproti tomu, fotbalové přenosy sledují diváci, kteří si sportovní kanály většinou předplácí na delší období,“ informoval šéf marketingu Telly Jan Schöppel.

Jiří BJP Procházka je český bojovník smíšených bojových umění (MMA) v polotěžké váze (light heavyweight, do 93 kg). V roce 2015 podepsal smlouvu s japonskou organizaci Rizin FF a je historicky prvním držitelem a obhájcem titulu v polotěžké váze, který tato organizace vydala.

Od roku 2020 nastupuje v UFC, nejprestižnější organizaci smíšených bojových umění, kde zatím absolvoval čtyři zápasy, tři vyhrál, poslední prohrál. V roce 2022 získal titul organizace UFC v polotěžké váze a stal se prvním českým UFC šampionem. Trénuje v klubu Jetsaam Gym Brno pod vedením trenérů Martina Karaivanova a Jaroslava Hovězáka.

Televizní operátor Telly je již tři roky oficiálním sponzorem Jiřího Procházky.

Telly nabízí divákům v ČR služby internetové a satelitní televize. V jejich programové nabídce je kromě řady filmových, seriálových, zábavných i dokumentárních kanálů také prémiový sportovní obsah na oblíbených kanálech Premier Sport 1, 2 a 4 a na stanicích Nova Sport 3 a 4.

Ty obsahují například fotbalovou Champions League UEFA, německou Bundesligu, italskou Serii A, španělskou LaLigu, americkou NFL nebo zápasy UFC a OKTAGON MMA. Na českém trhu měli zákazníci možnost využívat služby pod označením DIGI již od roku 2006, značka Telly plynule navazuje na její dobré jméno.

Telly je čistě českou společností, patří do skupiny LAMA ENERGY GROUP a všechny daně, včetně daně z příjmu, odvádí v ČR. (sfr)