Zlevňování benzinu v ČR se zastavilo. Litr Naturalu stojí téměř 39 Kč. Nafta zlevnila o desetník. (Ilustrační foto: redakční koláž).

Zlevňování benzínu v ČR se zastavilo. Litr Naturalu 95 stojí 38,85 koruny. Průměrná cena nafty v Česku klesla za poslední týden o deset haléřů na 39,31 koruny za litr. Levnější diesel byl naposledy v polovině září. Cena benzínu po říjnovém poklesu nyní stagnuje.

Litr benzínu Natural se na čerpacích stanicích ve středu prodával v průměru za stejnou cenu, jako o týden dříve.

Vyplynulo to z údajů CCS.

Nejdražší paliva nyní prodávají čerpací stanice v Praze. Litr naturalu vyjde v hlavním městě průměrně na 40,72 koruny. Litr nafty lze natankovat v průměru za 40,94 koruny.

Ve všech ostatních krajích se průměrné ceny pohonných hmot pohybují 40 korunami za litr, a to jak u naturalu, tak dieselu.

Nejlevněji tankují řidiči benzín v Ústeckém kraji s průměrnou cenou 38 korun za litr. Nafta vychází nejlevněji v Královéhradeckém kraji, kde stojí v průměru 38,76 Kč.

Paliva v Česku zlevňují od začátku října. Předtím zhruba čtyři měsíce zdražovala. V meziročním srovnání jsou však nyní pohonné hmoty levnější. Před rokem platili motoristé za benzín zhruba o tři koruny více a nafta byla dražší o 6,90 koruny. (sfr)