Pohonné hmoty v Česku opět mírně zlevnily. Benzín o 33 haléřů, nafta klesla pod 40 Kč. (Ilustrační foto).

Pohonné hmoty v Česku za uplynulý týden opět mírně zlevnily. Benzín zlevnil o 33 haléřů na litr, cena nafty klesla pod 40 Kč za litr. Od minulé středy nafta zlevnila o 29 haléřů a nyní stojí v průměru 39,88 Kč/l. Benzín Natural 95 stojí v průměru 39,57 Kč za litr, když před týdnem byl o 33 haléřů dražší.

Vyplynulo to z údajů CCS.

Nejlevnější paliva jsou nyní v Jihočeském kraji, kde litr benzínu stojí v průměru 38,81 koruny.

Nafta se tam prodává průměrně za 39,35 koruny za litr.

Nejdražší paliva tankují řidiči v hlavním městě, kde litr benzinu stojí průměrně 41,03 koruny. Nafta v Praze vyjde v průměru na 41,13 Kč za litr.

Zajímavé je, že ve Středočeském kraji jsou ceny pohonných hmot znatelně nižší, než v Praze. Benzín se ve Středočeském kraji nyní prodává v průměru za 40 Kč za litr, naftu mohou řidiči ve Středočeském kraji natankovat v průměru za 40,25 Kč za litr.

Paliva v ČR zlevňují od začátku října, když předtím zhruba čtyři měsíce zdražovaly. Růst cen znatelně zrychlil počátkem srpna, kdy k němu přispělo zvýšení spotřební daně z nafty o 1,50 koruny za litr.

Před rokem byl benzín v Česku zhruba o 3 koruny dražší, než nyní. Nafta je v současnosti o 6,70 Kč za litr levnější, než před rokem. (sfr)