Podnikatel Dědek má problém: Pardubice dostaly desítky námitek proti nové hokejové hale. (Ilustrační foto - redakční koláž).

Podnikatel Petr Dědek má problém. Město Pardubice dostalo desítky námitek proti nové hokejové, respektive multifunkční aréně, kterou chce Dědek postavit v lokalitě Cihelna. Ukazuje se, že Dědkův plán na výstavbu obří multifunkční haly a další zástavby v Pardubicích provází odpor části veřejnosti.

Informovala o tom ČT.

Majitel hokejového klubu Dynamo Pardubice, Petr Dědek, plánuje arénu postavit u sídliště Cihelna.

Město Pardubice dokonce kvůli záměru umožnilo změnu územního plánu tak, aby projekt podnikatele Dědka mohl být v dané lokalitě realizován.

Úřady se teď ale budou muset vypořádat se třemi desítkami námitek a připomínek. Část obyvatel, zejména těch, kterým má za domy stát nová multifunkční hala, si stěžuje na nedostatek informací, uvedla ČT.

„Vlastně se neví, co se tam bude stavět. Můžou tam teoreticky postavit cokoliv,“ stěžoval si člen výboru jednoho z bytových domů Jaroslav Pohl.

Místním údajně chybějí informace o tom, jakou kapacitu by nová hala vlastně měla mít. Na to zatím nedokáže odpovědět ani investor.

„Teď z hlavy nevím, to bylo v té žádosti, ale ta měla několik parametrů. Uvidíme, co naši architekti navrhnou, kterou studii vybereme,“ uvedl Dědek.

„Mrzí nás, jak k tomu město přistupuje, že nekomunikuje s veřejností, že to dá jenom na vyhlášku,“ uvedl Pohl.



Na radnici v Pardubicích se ke změně územního plánu sešlo zhruba třicet námitek. Jde o námitky jednak od dotčených obyvatel města, ale také od dalších investorů či majitelů okolních pozemků.

„Nevím, jak závažné ty připomínky jsou. Pokud by byly závažné a muselo by dojít ještě k jednomu veřejnému projednání, tak by to samozřejmě celý proces zdrželo,“ konstatoval náměstek primátora René Živný (Společně pro Pardubice).

Připomínky ke změně územního plánu představují komplikaci pro zahájení Dědkova projektu. Pardubičtí zastupitelé totiž odhlasovali, že Petr Dědek bude moci svoji novou multifunkční arénu v Pardubicích začít stavět, jen pokud stihne prosadit změnu městského územního plánu do 18. prosince letošního roku. (sfr)


VÍCE O TÉMATU ČTĚTE ZDE:

Nová aréna podnikatele Dědka čeká na změnu územního plánu. Vyjádřit se mohou i občané