Ceny pohonných hmot v Česku během týdne přestaly stoupat. Benzín i nafta mírně zlevnily. (Ilustrační foto: redakční koláž).

Ceny pohonných hmot v Česku po několikaměsíčním zdražování přestaly v uplynulém týdnu stoupat. Benzín Natural 95 oproti předchozímu týdnu zlevnil o 7 haléřů, když se litr prodával v průměru za 40,51 koruny.

Nafta zlevnila o 2 haléře a prodávala se v průměru za 40,41 Kč za litr.

Vyplynulo to z údajů společnosti CCS.

Nejlevnější jsou nyní paliva v Královéhradeckém kraji, kde litr benzínu stojí v průměru 39,91 koruny a litr nafty 40,05 koruny.

Nejdražší paliva jsou jako již tradičně v Praze, kde se litr benzínu prodává za 41,62 koruny a nafta za cenu 41,43 Kč za litr.

Paliva v tuzemsku postupně zdražovala od května. Cena benzínu se od té doby zvýšila zhruba o čtyři koruny; nafta podražila o více než devět korun.

I když v posledních čtyřech měsících paliva zdražovala, cena nafty je dnes stále nižší než před rokem. Tehdy ceny paliv rostly kvůli válce na Ukrajině a nafta stála o 2,51 koruny za litr více než v současnosti. Benzín je dnes naopak o 1,89 koruny na litru dražší než loni ve stejnou dobu. (sfr)