Španělsko poslalo Ukrajině další 4 tanky Leopard 2A4 a deset obrněných transportérů. (Ilustrační foto).

Španělsko poslalo Ukrajině další 4 tanky Leopard 2A4 a deset obrněných transportérů. Ze Španělska vyplula loď s další dodávkou vojenské a humanitární pomoci do Ukrajiny, zahrnující čtyři tanky Leopard 2A4 a deset obrněných transportérů M113. Informovalo o tom španělské ministerstvo obrany.

Kromě tanků a obrněných transportérů obsahuje zásilka ze Španělska také deset kamionů a pět sanitních vozidel, z nichž dvě jsou opancéřované. Celý náklad bude předán ukrajinské armádě a pohraniční stráži na začátku srpna.

Španělské ministerstvo obrany zdůraznilo, že tyto čtyři tanky Leopard 2A4 doplní dalších šest stejných tanků, které Španělsko již dříve poskytlo Ukrajině.

„Budeme s vámi a budeme vás podporovat tak dlouho, jak bude třeba. Budeme podporovat Ukrajinu bez ohledu na to, kolik to bude stát. Budeme s vámi ve vaší snaze být svobodným a svrchovaným státem, který si budoucnost určil jako člen evropské rodiny,“ uvedl španělský premiér Pedro Sánchez, který na začátku tohoto měsíce navštívil Kyjev a zahájil předsednictví své země v Evropské unii.

Během této návštěvy Sánchez oznámil další balík pomoci pro Ukrajinu a vyjádřil svou podporu zemi. (sfr)


VÍCE O TÉMATU ČTĚTE ZDE:

Česko by chtělo koupit 77 tanků Leopard 2A8, oznámila ministryně obrany Černochová

Německo daruje Ukrajině další tanky Leopard. Pošle i Patrioty. Francie dodá Storm Shadow

Německo už dodalo napadené Ukrajině 18 svých tanků Leopard 2