Melta French press od firmy Kávoviny se stala volbou spotřebitelů 2023.

Novinka od pardubické společnosti Kávoviny, Melta French press, zvítězila v anketě Volba spotřebitelů – Nejlepší novinka 2023 v kategorii Káva a kávovinové nápoje. Nová Melta má intenzivnější chuť a barvu i atraktivnější balení. Především se však výrazně zjednodušila příprava oblíbeného nápoje.

Novinka s názvem Melta French press, kterou společnost Kávoviny uvedla na trh na počátku letošního roku, je určena pro moderní, jednoduchou a rychlou přípravu ve frenchpressu. Díky inovovanému způsobu mletí ji stačí jen zalít vroucí vodou.

„Cílíme například na zaměstnance v kancelářích nebo na home office, kteří si mohou ráno připravit Meltu do velkého frenchpressu a vychutnat si příjemnou kávovou chuť s jemnou pěnou bez kofeinu celé dopoledne. S kávou byste si ten požitek mohli bez následků dopřát jen stěží,“ vysvětlila Lea Striežencová, ředitelka produktového managementu a marketingu společnosti Kávoviny.

Nová Melta je ideálním nápojem pro všechny, kdo si chtějí dopřát „kávový“ zážitek, ale bez kofeinu. Na rozdíl od kávy, která se musí kofeinu zbavovat různými technologickými procesy, je Melta bezkofeinová zcela přirozeně. Navíc obsahuje pro zdraví velmi cennou vlákninu inulin, která přispívá ke správné funkci trávicího systému.



Historie společnosti Kávoviny sahá až do roku 1896, kdy byla v Pardubicích založena. Ke kávovinám – tedy náhražkám kávy v čele s oblíbenou Meltou – se postupem času přidaly i další produkty.

Aktuálně má společnost ve svém portfoliu více než 100 různých výrobků – cereální nápoje (Melta), pufovanou rýži, piškoty, přípravky na pečení, kakao, instantní kakao, iontové nápoje, snacky, octy či hořčice. Tradiční receptury a osvědčené postupy se dnes v této ryze české společnosti snoubí s moderními technologiemi a nejvyššími výrobními standardy. (kom)