Exkluzivní limitovaná edice PRIM NAGANO připomíná historický úspěch českého hokeje.

Výjimečná limitovaná edice PRIM NAGANO, vytvořená společností ELTON hodinářská, je připomínkou jedné z největších událostí českého sportu. Zlatý olympijský turnaj v japonském Naganu znamenal pro náš tým velkolepý návrat na špičku světového hokeje.

„Přepište dějiny, Česká republika vyhrála zimní olympijské hry v ledním hokeji.“ Tato slova přesně před 25 lety vyslovil, nebo spíš vykřikl komentátor Robert Záruba. V tu chvíli už bylo jasné, že náš hokejový tým si z Nagana odveze historicky první zlatou medaili.

V Česku se mezitím na zaplněných náměstích objímaly tisíce lidí. Psal se rok 1998 a probíhající olympiádu provázela neopakovatelná atmosféra. Vzrušení a hrdost gradovaly s každým dalším vítězstvím, které „zlaté hochy“ posunovalo na vysněný hokejový Olymp.

Právě tato unikátní atmosféra a historický úspěch českého hokeje se stal inspirací pro vytvoření luxusní 25 kusové edice PRIM NAGANO. Symbolika výjimečných hodinek odkazuje na vítězný okamžik, jak jej prožívali hráči i hokejoví fanoušci. Novoměstský výrobce se rozhodl pro neobvyklé bicolor provedení klasického sportovního designu v exkluzivní kombinaci zlata a titanu.



Zlatá otočná luneta, korunka i ručky vytvářejí působivý kontrast k černému číselníku a masivnímu matnému pouzdru z titanu.

Na boku pouzdra je vyfrézovaný nápis Nagano v japonštině.



Zadní víko hodinek zdobí vložená zlatá mince. Jemná rytina byla inspirována legendárním pohledem na českou střídačku během klíčových okamžiků turnaje. Kompletní jména hokejových hrdinů olympijského úspěchu by se na hodinky nevešla, designéři je tedy symbolicky nahradili čísly všech 23 českých hráčů po obvodu víka.



Nesmí samozřejmě chybět ani nápis NAGANO 1998 a legendární pokřik „Hoši, děkujem!“, který rezonoval českým národem ještě dlouho po skončení olympijských her.

Hodinky jsou osazeny manufakturním strojkem PRIM s automatickým nátahem. (sfr)