Allianz pojišťovna nabízí slevu 20 procent na cestovní pojištění. Ale jen na omezenou dobu. (Ilustrační foto)

Pro zimní sezónu připravila Allianz pojišťovna výraznou slevu na cestovní pojištění. Pokud si turisté sjednají cestovní pojištění od 1. prosince do 31. ledna, získají jej o 20 procent levněji.

Součástí je i pojištění léčebných výloh bez omezení limitem, krytí léčebných výloh v souvislosti s onemocněním covid-19, vysoké limity na zavazadla a stornovací poplatky bez spoluúčasti.

„Reagujeme na rostoucí zájem našich klientů strávit letošní Vánoce místo u stromečku pod palmami, a proto jsme pro ně připravili 20% slevu na cestovní pojištění. Ceny lékařské péče stoupají, stejně tak pozorujeme rozdíl v ceně pohonných hmot, které zdražují letecké a ambulantní transporty pacientů ze zahraničí. Náklady na léčení a repatriaci se pohybují od desítek do vyšších stovek tisíc korun,“ uvedla senior expertka neživotního pojištění Allianz pojišťovny Veronika Hašplová.

V teplých krajích se klienti nejčastěji potýkají se zažívacími problémy, záněty uší a úrazy končetin. Největší riziko při cestování je spojeno s náklady na léčení. Allianz proto nabízí a doporučuje pojištění léčebných výloh v zahraničí bez omezení limitem.

„Všichni turisté by si také měli hlídat aktuální informace o opatřeních, která platí pro cestovatele v zemích, do kterých se chystají,“ doplnila Hašplová.

Problémem exotických destinací je omezená dostupnost adekvátní péče. V těchto zemích se tak často volí odlišný postup a převoz do nejbližšího zařízení, kde je provozována exaktní medicína. Allianz například letos řešila případ klienta, který na cestě do oblasti střední Ameriky vyhledal ošetření kvůli  nevolnosti, třesu rukou a problémům s vyjadřováním.

Po prvotním vyšetření byl převezen na specializovanou kliniku, kde mu byla zjištěná mozková příhoda. Vyšetření prokázalo krvácení do mozku a pacient podstoupil akutní operaci. Po téměř dvou týdnech hospitalizace byl repatriován do ČR leteckou ambulancí. Náklady se vyšplhaly na šest milionů korun, které by klient bez pojištění musel zaplatit ze svého. (pel)