Oceněním Chuťovka roku 2022 se letos chlubí 34 výrobků PENNY. (Foto: PENNY)

Oceněním Chuťovka roku 2022 se letos chlubí 34 výrobků PENNY. Toto prestižní ocenění jim udělili za podpory Ministerstva zdravotnictví ČR a Senátu ČR ve spolupráci s VŠCHT porotci na základě jejich chuti, vzhledu a konzistence. Mezi vítězi jsou privátní značky BONI, Crip Crop, Enjoy, Řezníkův talíř a Vitálka.

Produkty privátních značek proměnily 43 nominací ve 34 vítězství. Jedná se tak pro PENNY o historicky nejúspěšnější ročník (2020-29, 2021-20). Nejvíce zabodovala privátní značka mléčných výrobků BONI, kterou porotci ocenili hned ve 12 případech.

Mezi dalšími oceněnými byly značky Crip Crop, Enjoy, Řezníkův talíř a Vitálka.

„Mám radost z letošního mimořádného úspěchu našich privátních značek! Potvrzuje se, že jako řetězec, který nabízí nejvýhodnější ceny na trhu, což prokazuje srovnávací spotřebitelský koš, nabízíme naši zákazníkům vysokou kvalitu. Jedním ze zásadních kritérií hodnocení v této soutěži je také chuť, a právě tu naši zákazníci velmi oceňují,“ řekl vedoucí oddělení kvality PENNY Petr Baudyš.

„I když je zajímá složení výrobků a ovlivňují je nejrůznější trendy, nakonec je to chuť, která u každého z nás rozhoduje. Takováto ocenění jsou pro nás zavazující, protože, když zákazníkům naše výrobky chutnají, jsou spokojení a vrací se k nám. Proto je kvalita za výhodnou cenu jednou z našich priorit, a neustále na ní pracujeme,“ dodal Baudyš.

Ocenění získaly i další privátní značky

Privátní značka Crip Crop získala 5 ocenění, když uspěla například kaše bez lepku nebo obilné polštářky.

Značka Enjoy zaznamenala úspěch u 10 výrobků, mezi oceněnými byla mimo jiné hořká i mléčná čokoláda nebo pendreky.

Privátní značka Řezníkův talíř byla nominována se 6 produkty a ocenění se dočkaly všechny nominované výrobky.


(Foto: PENNY)

(Foto: PENNY)

(Foto: PENNY)

(Foto: PENNY)

(Foto: PENNY)


Česká chuťovka vznikla na základě spontánní iniciativy renomovaných potravinářských odborníků s cílem zviditelnit a podpořit právě ty české výrobce, kteří si na kvalitě a chuti svých poctivých potravin zakládají.

Odbornou úroveň a prestiž soutěže podtrhuje odborná garance Vysoké školy chemicko-technologické v Praze, která spojuje dlouholetou tradici s progresivními směry a obory ve vědě a výzkumu, včetně potravinářského. Vedle ní je dalším odborným garantem i VOŠ, SPŠ a SOŠ PODSKALSKÁ. Odborným patronem soutěže je současně rektor VŠCHT prof. RNDr. Pavel Matějka. (pel)