Nová moravská vína Tesco Finest sbírají ocenění. (Foto: Tesco)

Moravským vínům prémiové privátní značky Tesco Finest se daří mezi odborníky na víno, výraznou stopu zanechala vína v mezinárodní soutěži Oenoforum 2022. Oceněna byla i na soutěži Obal roku 2022.

Dvě zlaté medaile si ze Znojma odvezla vína Tesco Finest Kerner a Tesco Finest Pálava.

„Je pro nás skvělým výsledkem, že tato dvě moravská vína pod naší prémiovou značkou Finest dosáhla hned v první sezoně, kdy je našim zákazníkům nabízíme, takového úspěchu. Zlatá medaile ze soutěže Oenoforum 2022 je skvělým vysvědčením jak pro Zámecké vinařství Bzenec, které pro nás tato vína vyvinulo, tak pro Asociaci sommelierů České republiky, která nám tato vína pomohla vybrat. Tento výsledek ukazuje našim zákazníkům, že i v prodejnách Tesco naleznou špičková lokální vína,“ uvedl Jan Spevák, someliér společnosti Tesco.

Všechna vína Tesco Finest se vyznačují nejen svou vytříbenou chutí, ale i vzhledem. Důkazem je mimo jiné řada ocenění v letošním ročníku Obal roku, který nedávno odtajnil své vítěze.

„V kategorii etikety jsme si odnesli ocenění pro Ryzlink rýnský. Porotu učaroval čistý, nevšední a moderní design ve vysoké kvalitě. Přestože celá řada Tesco Finest používá stejný formát etikety, ztvárnění jednotlivých odrůd se výrazně liší pomocí designu, substrátu a povrchových zušlechťujících efektů,“ říká David Brožek, CE Lead Own Brand Manager ve společnosti Tesco.

Etiketa Ryzlinku rýnského má moderní prémiový design s použitím abstraktních prvků zachovávajících podstatu produktu, úctu k moravské půdě a vinařskému řemeslu.

„Zlaté efekty jsou tvořeny pomocí samotného metalického substrátu doplněny o tactile a matt varnish pro zvýraznění hlavního motivu,“
doplňuje Brožek.

Moravská řada vín pod dohledem Vinařského fondu a someliérů

Nová moravská vína prémiové privátní značky řady Tesco Finest představují unikátní výběr toho nejlepšího z vinařského světa.

„Loni na podzim jsme oslovili naše nejúspěšnější dodavatele s návrhem na spolupráci s tím, že Tesco stanovilo parametry podle preferencí zákazníků a dodavatelé dodali vzorky podle svého aktuálního sortimentu. Abychom vybrali skutečně to nejlepší z nejlepšího, postupovali jsme ve spolupráci s Vinařským fondem a oslovili jsme Asociaci sommelierů,“ řekl Jan Spevák, sommeliér společnosti Tesco.

Šest z nejzkušenějších someliérů asociace pod vedením jejího viceprezidenta Ivo Dvořáka vybíralo z téměř stovky vzorků a finální rozstřel byl velmi vyrovnaný. Nakonec byl jako vítěz ve všech hodnocených odrůdách vybrán dodavatel jediný – náš dlouholetý osvědčený dodavatel, Zámecké vinařství Bzenec,“ doplnil Spevák.

Správnost této volby potvrzuje skutečnost, že tato společnost se následně stala Vinařem roku 2021 a její dceřiná společnost Mikrosvín obsadila druhé místo.

„Čtveřici zařazených vín se dařilo a stala se mezi zákazníky oblíbenou, takže jsme se rozhodli, že nabídku rozšíříme o trojici dalších,“
řekl Petr Hubený, manažer nákupu ve společnosti Tesco. (pel)