Skupina ČSOB se stala partnerem a zakládajícím členem nově založeného neziskového vzdělávacího institutu 42 Prague. (Ilustrační foto: FB 42Prague)

Skupina ČSOB se stala partnerem a zakládajícím členem nově založeného neziskového vzdělávacího institutu 42 Prague, jehož hlavním posláním je výchova špičkových programátorů.

„Česká ekonomika potřebuje kvůli nutné transformaci do moderní a konkurenceschopné podoby hlavně experty v oblasti IT, a proto jsme rádi, že můžeme naším partnerstvím přispět k fungování a rozvoji programátorské školy 42 Prague,“ řekla Michaela Bauer, členka představenstva ČSOB zodpovědná za technologie, inovace a operations.

„Současným trendem ve finančních službách je digitalizace a stále širší zapojení umělé inteligence. Jako vedoucí bankopojišťovací skupina a lídr technologických inovací věříme, že řada absolventů 42 Prague najde uplatnění i u nás,“ dodala Michaela Bauer.

Skupina ČSOB tímto krokem rozšiřuje podporu českého vzdělávání.

Už šest let se věnuje řadě aktivit v programu Finanční a digitální vzdělávání ČSOB na školách, kterým prošlo přes 45 tisíc žáků a studentů na téměř 500 školách.

„Rozsáhlé odborné znalosti ČSOB v oblasti IT a digitálních služeb, nadšení pro inovace a kreativní řešení budou pro naše studenty velkým přínosem. Dále nám umožní společně růst a zkoumat mnoho zajímavých strategických směrů, včetně AI a kybernetické bezpečnosti,“ řekla Daria Hvížďalová, CEO 42 Prague.

Institut 42 Prague je členem sítě 42, která má svůj původ v Paříži. Zakládajícím partnerem české větve je mladoboleslavská automobilka Škoda Auto a spoluzakladateli jsou společnosti Trask a Green:code.

Kampus 42 Prague bude umístěn u stanice metra Kolbenova v Praze 9. Studium je otevřeno pro české i zahraniční studenty. (pel)