DFK Cab už sériově vyrábí a dodává kabiny na čtyřkolky Segway Villain. (Foto: Čtyřkolka Segway Villain s kabinou od firmy DFK Cab).

Tuzemská firma DFK Cab úspěšně rozběhla sériovou výrobu kabin na čtyřkolky Segway Villain. V plném proudu je již také dodávka těchto nových kabin zákazníkům v Evropě i v USA. Kabiny DFK Cab zásadně zvyšují užitnou hodnotu čtyřkolky. DFK Cab je jediným výrobcem kabin pro Segway Villain na světě.

Ostrý sportovní side-by-side model Villain firmy Segway je vyvinutý pro nadšence offroadového sportu. S největším výkonem a nejvyšším točivým momentem ve své třídě a vynikajícím podvozkem se zaměřuje na rychlost, dobrodružství, závodění, adrenalin a jedinečné zážitky, po kterých jezdci touží.

Kabiny DFK Cab na model Villain využívají ohýbaný polykarbonát. Průhledné dveře s ohybem plně kopírují tvar rámu. Díky tomu se kabina stává skutečně organickou součástí stroje, aniž by jakkoliv měnila jeho původní sportovní profil.

Kabina firmy DFK Cab pro segwayovskou sérii Villain respektuje design této čtyřkolky a současně ještě dále zvýrazňuje její dynamický a sportovní charakter. Tím, jak podtrhuje dynamický design vozidla, se kabina DFK Cab stává důmyslným řešením pro tuto sportovní čtyřkolku.

Značný zájem o čtyřkolky Segway Villain s kabinou od DFK Cab již projevili zákazníci v Německu. Řada objednávek na čtyřkolky Segway Villain s kabinou firmy DFK Cab přichází mimo jiné i ze Spojených států.


Čtyřkolka Segway Villain s kabinou od firmy DFK Cab.

Čtyřkolka Segway Villain s kabinou od firmy DFK Cab.


Kabina DFK Cab zvyšuje hodnotu čtyřkolky

Kabina od firmy DFK Cab významně zvyšuje užitnou hodnotu vozidla. Teprve s kabinou zákazník získává pracovní či sportovní stroj prakticky využitelný za všech povětrnostních podmínek. Vzhledem k tomu, že Segway Villain je určen pro jízdu v terénu, dá se říci, že kabina je pro toto vozidlo nezbytně potřebnou součástí.

Zásadní role kabiny na sportovní čtyřkolce je aktuální právě nyní, kdy s podzimem přichází chladnější a deštivé počasí. Doslova fatální význam má kabina v zimním období, kdy se kabina při praktickém používání terénního vozidla stává naprosto nepostradatelnou.

Dá se říci, že bez kvalitní kabiny je off-roadová čtyřkolka v zimě použitelná jen se zásadními omezeními.

Kabina firmy DFK Cab pro vozidlo Villain je vytvořena z kompletně průhledného materiálu a nijak tedy neomezuje výhled řidiče. Nedílnou součástí kabin od DFK Cab jsou stěrače či ostřikovače, ale například také odhlučnění kabiny.

Přední sklo přitom může být pevné či otevírací. Samozřejmostí je vyhřívané přední sklo.

Topením může být vybavena celá kabina. Ta pak spolehlivě zajišťuje vytápění, které funguje stejně jako v klasickém automobilu. Kabinu je možné jednoduše větrat. Dveře mají okénka a přední díl je vyklápěcí.

Nápaditá konstrukce kabiny DFK pro SSV Villain není „jen“ praktickým vylepšením off-roadového vozidla chránícím řidiče před deštěm, blátem a špatnými povětrnostními podmínkami, ale stává se vskutku organickou součástí čtyřkolky Villain.


Čtyřkolka Segway Villain v terénu.


Vstup Segway na trh

Firma Segway přišla již vloni na trh se svými výkonnými čtyřkolkami UTV a SSV nejnovější generace, když představila modelové řady UTV Fugleman, SSV Villain a ATV Snarler.

Kabina DFK Cab pro Fugleman

Firma DFK Cab již delší dobu dodává kabiny na UTV vozidla Segway Fugleman. Série Fugleman je určena primárně pro pracovní nasazení – pro majitele farem, horských hotelů, komunální služby, zemědělství, lesnictví, lov, stavebnictví a další činnosti.

Současně však modely Fugleman dokáží své tříčlenné posádce nabídnout i velmi dynamickou jízdu.

Česká firma DFK Cab jako vůbec první vyvinula a začala vyrábět kabiny na čtyřkolky Segway. Pro off-roadový model Fugleman vyrábí kabinu ve dvou verzích.

Prémiová kabina je vyrobena z pokykarbonátu. Polykarbonátová kabina zásadně zvyšuje funkčnost terénního vozidla.

Kabiny od DFK Cab pro UTV Fugleman firmy Segway jsou zatím určeny primárně pro celoevropský trh, s výjimkou Ruska a Běloruska.


Kabina DFK Cab na čtyřkolce UTV Segway Fugleman.

Kabina DFK Cab na čtyřkolce UTV Segway Fugleman.


DFK vyrábí pro všechny světové značky

DFK Cab se specializuje na výrobu kabin pro pracovní, terénní, volnočasové a sportovní stroje. Vyrábí kabiny na všechny typy čtyřkolek všech hlavních světových značek.

Všechny kabiny tuzemského výrobce DFK Cab jsou modulární. Dají se kupovat i po jednotlivých částech. Znamená to, že pokud zákazník pro svoji čtyřkolku nepožaduje kompletní kabinu, může si pořídit například jen přední sklo, apod.

Zákazník si také může koupit jenom zadní díl kabiny nebo zadní a přední díl bez dveří.

Vedle kabin pro terénní sportovní čtyřkolky nabízí DFK Cab také kabinové nástavby pro průmyslová vozidla, respektive pro průmyslové využití. Firma také vyrábí kabiny na zemědělskou techniku či kabiny na vysokozdvižné vozíky. (sfr)