Čistý zisk loterijní společnosti Sazka loni meziročně stoupl o 30,5 procenta na 1,62 miliardy korun. (Ilustrační foto)

Čistý zisk Sazky meziročně stoupl o 30,5 procenta. Loterijní společnost loni vydělala 1,62 miliardy korun. Celkově lidé prosázeli 25,9 miliardy korun. 

Ukázala to výroční zpráva zveřejněná ve Sbírce listin.

Podnik v minulém roce vyplatil 62 milionů různých výher a milionářem se stalo 250 sázejících. Nejvíce se radoval sázející v loterii Sportka, který vyhrál 250,2 milionu korun.

Výnosy společnosti se zvýšily o 24,4 procenta na 10,9 miliardy korun.

Firma ve zprávě uvedla, že v roce 2021 vzrostly výnosy oproti roku 2020 ve všech herních vertikálách.

Vzrostl také podíl sázek uzavřených na internetu.

„V loteriích se nejvíce dařilo Sportce a tištěným losům, v online sázení je růst způsoben elektronickými losy a Sazka hrami,“ uvedl podnik.

SAZKA je největší a nejstarší loterní společnost v České republice s cca 95% tržním podílem na trhu loterií a jiných podobných her. Hlavními produkty společnosti jsou číselné loterie s nejznámější hrou Sportka. Dále má ve svém portfoliu stírací losy, sportovní kurzové sázky a rychloobrátkové hry.

SAZKA a.s. je členem nadnárodní investiční skupiny KKCG miliardáře Karla Komárka, působící v 11 zemích na 4 kontinentech.

Patří rovněž do mezinárodního loterního holdingu Allwyn, který drží podíly rovněž  v řecké loterii OPAP, italském Lotto a rakouských Casinos Austria. (pel)