YIT odstartovala výstavbu a prodej projektu Rivi Bachova se 47 novými byty. (Vizualizace: YIT)

Developerská společnost YIT zahájila výstavbu a prodej dalšího nového projektu, tentokrát v Praze na Chodově. Dům Rivi Bachova zahrnuje 47 bytových jednotek o dispozici od 1+kk do 3/4+kk a velikosti až 91 m2. Projekt by měl být dokončen na přelomu let 2023 a 2024.

V projektu Rivi Bachova vznikne 47 bytů ve finském stylu o dispozici 1+kk až 3/4+kk a rozloze od 33 do 91 m2, některé s balkonem či terasou.

Součástí domu bude komerční prostor s využitím např. pro showroom, květinářství nebo obchod s drobným zbožím.

(Vizualizace: YIT)

Samozřejmostí jsou sklepy, kočárkárna a parkovací stání – ta v garážích budou přístupná dvěma autovýtahy. Na jižní fasádě bude příprava pro předokenní screenové rolety a všechny podstřešní byty budou vybaveny klimatizací.

Moderní výšková budova, k níž odkazuje název „rivi“ znamenající ve finštině „čára“, vyrůstá na pomezí ulic Mikulova a Bachova, na místě bývalé kotelny.

(Vizualizace: YIT)

Bytový dům o 12 nadzemních a dvou podzemních podlažích plynule navazuje na stávající panelovou zástavbu a vizuálně ukončí celý blok.

I když respektuje charakter okolních budov, používá soudobé architektonické prvky. Inspiraci čerpá ze severské architektury a vyznačuje se čistými liniemi a elegantním vzhledem. Fasádu v nadčasové barevné kombinaci oživí vystupující rizality.

Získání hypotéky je dnes složité, YIT klientům pomáhá

Na trhu nadále panuje velká poptávka po bydlení. Rostoucí inflace, vysoké úrokové sazby i zdražování energií ale rozhodování o koupi bytu velmi znesnadňují.

„Aktuálně je doba složitá především pro zájemce s hypotékou, pro něž může být pořízení nového bytu problematické. Ve YIT se proto snažíme našim klientům pomoci a najít společně s nimi cestu, která jim koupi nemovitosti umožní a zefektivní vynaložené náklady. V rámci služby Hypo.YIT tak mají k dispozici profesionální servis našich finančních poradců,“ uvedla obchodní ředitelka YIT Stavo Dana Bartoňová.

(Vizualizace: YIT)

„Ty mohou samozřejmě využít i v případě projektu Rivi Bachova, který se hodí pro vlastní bydlení i jako výhodná investice. Tyto nové bytové jednotky se nacházejí v žádané lokalitě Prahy 11, jež se vyznačuje veškerou občanskou vybaveností, dobrou dopravní dostupností a spoustou příležitostí k zábavě, sportu i odpočinku,“ dodala Bartoňová.

Lokalita se vším potřebným

Bytový dům vyroste v městské části Praha-Chodov, která skýtá výborné zázemí jak pro singles, tak pro rodiny s dětmi – ty potěší mateřské a základní školy či Mamma centrum Opatov v těsném sousedství.

V nejbližším okolí projektu se dále nachází supermarkety, restaurace, kavárny, pošta, poliklinika a řada služeb.

Co se týká dalších nákupních možností, autem lze během chvilky dojet do největšího obchodního centra v Česku Westfield Chodov nebo do obchodní zóny Průhonice-Čestlice.

(Vizualizace: YIT)

Noví rezidenti ocení také skvělou dopravní dostupnost, jen pár minut pěšky je vzdálená stanice metra C – Opatov.

V Praze 11 není nouze o zábavu ani sportovní vyžití. Zavítat lze do megaplexu Cinema City v OC Westfield Chodov, na výstavy či koncerty zase zajít do Chodovské tvrze.

Kousek od projektu leží areál Jedenáctka s bazénem a multifunkční halou a hned za domem pak sportovní areál Mikulovka.

(Vizualizace: YIT)

Doslova za rohem se nachází zdejší centrální park s venkovní posilovnou a dětskými hřišti.

K aktivnímu i pasivnímu odpočinku vybízí rovněž nedaleká Hostivařská přehrada a lesopark nebo přírodní park Botič–Milíčov. Autem lze za 10 minut dojet do největšího českého aquaparku v Čestlicích se spoustou vodních atrakcí a wellness zónou.


O YIT a YIT Stavo

Společnost YIT (výslovnost: vaj aj tý) vstoupila na český trh v roce 2008, kdy akvizicí získala českou firmu Euro STAVOKONSULT. Obě společnosti působí v oboru stavebnictví řadu let – původní Euro STAVOKONSULT byla na českém trhu téměř 20 let, kořeny finské YIT sahají až do roku 1912, letos tak slaví již 110 let fungování.

K hlavním činnostem YIT Stavo patří příprava a realizace developerských projektů. Na český trh přináší bydlení ve finském stylu.

Společnost YIT Stavo v České republice dokončila 22 projektů (včetně jednotlivých etap větších celků, které samy o sobě de facto představují středně velké bytové projekty).

Ve výstavbě je nyní 7 projektů: Koti Libeň, Vesi Hostivař, Happi Milánská, Rivi Bachova, revitalizace původní továrny Meopta na rezidenční projekt Parvi Cibulka, přelomový projekt Suomi Hloubětín s 11 etapami bytových domů a sousední polyfunkční projekt Lappi Hloubětín s téměř 290 byty a komerčními prostory.

Na ploše původního více než 10hektarového brownfieldu v Hloubětíně tak vzniká nová čtvrť s bydlením, obchodními prostory a školkou, kde najde domov zhruba 3 500 obyvatel. Další projekty má developer v přípravě.

YIT již dokázala splnit svůj ambiciózní plán a zařadila se mezi pětici nejsilnějších developerů na poli rezidenční výstavby v Praze.

V oblasti CSR YIT dlouhodobě podporuje Kliniku dětské chirurgie FN Motol a s ní spjatou nadaci Konto „Dětská chirurgie Motol“, kterou zaštiťuje herečka Tereza Brodská.

Skupina YIT je největší stavební a developerskou firmou ve Finsku a řadí se na přední příčky v celé severní Evropě. Při všech svých stavbách dbá na trvalou udržitelnost a respekt k životnímu prostředí.

Realizuje bytové i komerční nemovitosti a soustředí se zejména na projekty rozvoje velkých městských urbanistických celků. Její obrat v roce 2021 dosáhl téměř 2,7 mld. eur.

Skupina aktuálně působí v 9 zemích: Finsku, Švédsku, Norsku, Estonsku, Lotyšsku, Litvě, České republice, Slovensku a Polsku. Pracuje pro ni přes 5 500 lidí. Akcie společnosti YIT jsou kotovány na burze v Helsinkách. (pel)