IKEA spouští v Brně službu Skenuj a nakupuj. (Foto: IKEA)

IKEA se dlouhodobě snaží nabízet zákazníkům různé možnosti pohodlného nakupování, a proto od 30. června spouští ve svém brněnském obchodním domě službu Skenuj a nakupuj. Zákazníci si budou moci zakoupené zboží naskenovat pomocí aplikace IKEA ve svém mobilním telefonu a následně zaplatit u jedné z expresních pokladen.

U výrobků, které si zákazník naloží na vozík nebo dá do žluté nákupní tašky, naskenuje čárové kódy v aplikaci IKEA na svém mobilním telefonu. Po naskenování všech položek aplikace vygeneruje QR kód, pomocí kterého pak zákazník bezhotovostně zaplatí u jedné z vyhrazených expresních pokladen určených pro tuto službu.

„Hlavní výhodou služby Skenuj a nakupuj je úspora času. Zákazník nemusí zboží u pokladen vykládat z nákupního vozíku a může si ho po zaplacení rovnou odvézt. V aplikaci také průběžně vidí svůj nákupní seznam a částku, kterou zaplatí. Celým procesem zákazníka přehledně provede aplikace,“ řekl Richard Citnar, ředitel obchodního domu IKEA Brno.

Mobilní aplikace IKEA, ve které skenování výrobků probíhá, je dostupná jak pro iOS, tak pro Android. Služba začíná fungovat v obchodním domě IKEA Brno od 30. června.

Později se rozšíří i do ostatních obchodních domů IKEA v Česku.

Zprovoznění služby Skenuj a nakupuj završuje jednu z etap rekonstrukce, během které obchodní dům IKEA Brno prochází zásadní proměnou.

„Rekonstrukce našeho obchodního domu přinese celkovou modernizaci, ještě příjemnější prostředí pro nakupování a zároveň umožní efektivnější odbavování online objednávek. S rekonstrukcí jsme začali letos v únoru a už jsme přestavěli celé první patro, kde najdete zcela novou inspiraci pro váš domov. Za měsíc bude dokončena také zcela nová samoobslužná hala. S přestavbou pokračujeme také v přízemí. Zákazníci se mohou těšit i na novou kavárnu nebo obchůdek se švédskými potravinami. Celá rekonstrukce by pak měla být hotová na konci listopadu,“ uzavřel Richard Citnar. (pel)