ČSOB Penzijní společnost nabízí bezpečnější přestup klientům z původního penzijního připojištění do nového penzijního spoření. (Ilustrační foto: ČSOB)

ČSOB Penzijní společnost představuje novou strategii spoření Postupná reinvestice pro bezpečnější přestup z penzijního připojištění do doplňkového penzijního spoření. Strategie je vhodná při sjednání smlouvy spolu s převodem peněz z původního penzijního připojištění nebo z jiné penzijní společnosti, stejně jako při úhradě platby větším jednorázovým vkladem.

Peníze klienta jsou nejprve zainvestovány do účastnického fondu Pro penzi, který je fondem konzervativního typu s nižší pravděpodobností významného výkyvu hodnoty investice.

Poté jsou postupně po dobu tří let převáděny do příslušné fáze Strategie životního cyklu dle klientova věku. Celý proces rozkládání prostředků probíhá automaticky a klient se nemusí o nic starat. Cílem této strategie je omezit významný výkyv hodnoty investice v případě většího jednorázového vkladu krátce po založení smlouvy. Nová strategie tak snižuje riziko pro klienta.

„Vysoká inflace přiměla mnoho našich klientů k přehodnocování rozložení svých úspor. Mnoho z nich stále spoří v původním penzijním připojištění. To sice nabízí garanci nezáporného zhodnocení, ale dlouhodobě je jeho výnos velmi nízký, proto přicházíme s novou strategií Postupná reinvestice, prostřednictvím které mohou klienti bezpečněji přestoupit do doplňkového penzijního spoření, kde si lze vybrat hned z několika fondů pro zhodnocení úspor na stáří,“ uvedla k novince Václav Lokaj, obchodní ředitel ČSOB Penzijní společnosti.

Strategii Postupné reinvestice je možné nastavit pro nově sjednané smlouvy ve všech distribučních sítích ČSOB Penzijní společnosti, a i při online sjednání.

Hodnota majetku v účastnických fondech může stoupat i klesat. Výnosy dosažené v minulosti nejsou zárukou výnosů budoucích.

Před samotným rozhodnutím je potřeba věnovat pozornost informacím o rizicích spojených se spořením v účastnických fondech, stejně jako dalším informacím, které jsou uvedeny vždy ve Statutu daného fondu a ve Sdělení klíčových informací, které jsou k dispozici na www.csob-penze.cz. (pel)