Novým majitelem realitního developera BlackBird Real Estate (BBRE) se stal český manažer a podnikatel Miroslav Dorňák.

Novým majitelem realitního developera BlackBird Real Estate (BBRE) se stal český manažer a podnikatel Miroslav Dorňák. Zároveň spolu se zkušenými realitními manažery založil novou developerskou společnost VIVERE Real Estate, která se bude specializovat zejména na realitní projekty ve větších městech ČR.

Společnost BBRE založená v roce 2019 má v portfoliu realitní projekt U Červeňáku v Pardubicích, kde připravuje výstavbu nové čtvrti pro 5000 obyvatel.

Další projekty realizuje v Plzni, na Šumavě a v Chrudimi. Miroslav Dorňák společnost získal koupí od dosavadního majitele, skupiny JT Capital podnikatele Jiřího Trávníčka.

„Po svém odchodu z korporátní sféry jsem se chtěl angažovat jako investor a oslovil jsem Jiřího Trávníčka s nabídkou partnerství v rozvoji jeho realitních projektů, kterým se věnuje společnost BBRE. Nakonec jsme se ale dohodli na prodeji celé společnosti,“ uvedl Dorňák k transakci.



„JT Capital se věnuje celé řadě developerských projektů. Kvůli jejich pracnosti v situaci nejistoty ohledně stavebního zákona a rostoucích cen stavebních prací jsme se v našem týmu rozhodli část našeho portfolia, které spravuje společnost BBRE, prodat. Miroslav Dorňák, kterého znám jako zkušeného a cílevědomého manažera, tyto projekty nepochybně posune dál do realizační fáze. BBRE bude v dobrých rukou,“ řekl Trávníček.

Vedle koupě BBRE založil Miroslav Dorňák i nového hráče na poli developmentu, společnost VIVERE Real Estate.

V této společnosti má podíl 50 procent, o druhou polovinu se dělí s dalšími akcionáři, zkušenými realitními manažery Martinem Malínským, Lukášem Randou a Martinem Vachkem, kteří působili na vrcholových pozicích ve společnostech Trigema, Venus a Daramis.

„Ve společnosti VIVERE jsme vytvořili silný manažerský a akcionářský tým. Chceme se zaměřit zejména na realitní projekty v České republice převážně v Praze a dalších velkých městech. Vedle toho se BBRE, kterou nadále povede jako generální ředitel Jan Kotaška, bude zaměřovat svými developerskými projekty spíše na menší města či rekreační oblasti,“ vysvětlil Dorňák.

Jeho cílem je vybudovat respektovanou developerskou skupinu a dotáhnout rozpracované projekty do konečné fáze realizace a prodeje.


CV Miroslava Dorňáka

Miroslav Dorňák je majitelem realitního developera BlackBird Real Estate (BBRE) a 50procentním akcionářem realitního developera VIVERE Real Estates. Od roku 2018 do roku 2022 působil v holdingu CSG na různých vrcholových pozicích. Předtím působil jako interim manažer několika firem.

O BlackBird Real Estate

BlackBird Real Estate je podnikatelský subjekt působící na trhu realit. Kromě rezidenčního developmentu se BlackBird Real Estate zaměřuje též na komerční development a pro své klienty řeší rovněž správu majetku.

Stoprocentním vlastníkem společnosti je český podnikatel Miroslav Dorňák, který ji odkoupil od společnosti JT Capital českého podnikatele Jiřího Trávníčka. Společnost BlackBird Real Estate má v současné době v různé fázi projektové přípravy několik zajímavých projektů, nejblíže k realizaci má projekt U Červeňáku v Pardubicích. (tis)