Developerská společnost Skanska se umístila ve světovém žebříčku udržitelných firem. (Ilustrační foto: Skanska)

Společnost Skanska se umístila ve světovém žebříčku klimaticky udržitelných firem. Deník Financial Times zveřejnil ve spolupráci se společností Statista seznam nejudržitelnějších evropských firem „Europe’s Climate Leaders 2022“. Ve výběru se umístila i stavební a developerská společnost Skanska, jejímž cílem je snížit vlastní emise mezi lety 2015 a 2030 až o 70 %, a to především efektivnějším využitím materiálů a energie.

Informovala o tom společnost Skanska.

Přísnými kritérii hodnocení redukce uhlíkové stopy v období 2015 – 2020 přitom ze 4 tisíc hodnocených společností prošla jen desetina.

Do roku 2045 chce Skanska v uhlíkové zátěži dosáhnout na nulu.


Další objektivní informace o vybraných developerských projektech, včetně projektu SKANSKA, se v deníku BYZNYS NOVINY dočtete na stránce „DEVELOPERSKÁ DYSTOPIE“.


„Skvělého hodnocení dosáhla Skanska díky svému dlouhodobému úsilí, který se zasloužil o to, že již od roku 2015 snížila vlastní uhlíkovou stopu již o 47 %. Skanska považuje respekt k životnímu prostředí a přírodním zdrojům za zcela zásadní a pravidelně na trh přichází s řadou inovativních technologií pro dosažení udržitelné výstavby energeticky hospodárných rezidenčních a kancelářských budov,“ uvedla firma.

Na českém trhu se Skanska jako první zavázala k projektování a výstavbě udržitelného bydlení s mezinárodní certifikací BREEAM a v létě zde zahájí výstavbu první modrozelené čtvrti v Praze, Modřanský cukrovar, který efektivně hospodaří s vodou, energií i materiálem.

Jednotka komerčního developmentu zase dlouhodobě hodnotí úsporný provoz a minimální dopad na životní prostředí prostřednictvím mezinárodní certifikace LEED. Vedle toho klasifikuje také vliv na fyzické a psychické zdraví nájemců pomocí certifikace WELL. (sfr)


Další objektivní informace o vybraných developerských projektech se v deníku BYZNYS NOVINY dočtete na stránce „DEVELOPERSKÁ DYSTOPIE“.