Trinity Bank zvýšila čtvrtletní zisk o 148 procent a počet jejích klientů přesáhl 80 tisíc. (Ilustrační foto)

Trinity Bank za 1. čtvrtletí roku 2022 zvýšila meziročně zisk před zdaněním o 148 procent na 82,5 mil. Kč. Ke konci dubna vykázala zisk před zdaněním ve výši 127 mil. Kč. Trinity Bank více než trojnásobně zvýšila za rok i počet klientů. Nyní jich obsluhuje již přes 80 tisíc. Banka tak pokračuje v úspěšném růstu a zvyšování hospodářských výsledků.

Do konce roku plánuje Trinity Bank navýšit počet klientů na 100 tisíc, otevřít nové pobočky a zisk před zdaněním očekává na úrovni 500 mil. Kč.

„Velice mě těší, že Trinity Bank pokračuje v úspěších v oblasti růstu ziskovosti, bilanční sumy a počtu klientů. Dlouhodobě poskytujeme našim klientům z řad soukromých osob výjimečné podmínky při úročení vkladů. Jako první jsme jim nabídli sazbu přesahující hranici pěti procent,“ uvedl Radomír Lapčík, zakladatel a předseda dozorčí rady Trinity Bank.

„Naše sazba 5,08 % pro úročení vkladů s roční fixací je nejvyšší na trhu. Jsem velmi rád, že klienti to oceňují a přicházejí k nám. Růst jejich počtu je významný a překonává naše plány. Díky našemu dynamickému růstu a rozvoji se tak postupně zařazujeme mezi banky střední velikosti,“ dodal.

Trinity Bank meziročně zvýšila k 31. 3. 2022 zisk před zdaněním o 148 % na 82,5 mil. Kč, což je nejvyšší čtvrtletní zisk před zdaněním v její dosavadní historii. Bilanční suma k 31. 3. 2022 dosáhla 62,6 mld. Kč a meziročně vzrostla o více než 220 %. Regulatorní kapitál se zvýšil o 16,6 % na 2,6 mld. Kč.

Celková kapitálová přiměřenost je ve výši 20,4 %, dlouhodobě se drží nad 20 %, tedy s rezervou nad požadavkem regulátora. Na konci 1. čtvrtletí 2022 banka obsluhovala 70 tisíc klientů, k 15. květnu 2022 jejich počet přesáhl již 80 tisíc. Ke konci dubna banka vykázala zisk před zdaněním 127 mil. Kč a bilanční sumu 65,6 mld. Kč.

V růstu počtu klientů Trinity Bank plánuje pokračovat, do konce roku chce dosáhnout 100 tisíce klientů. Banka soukromým osobám dlouhodobě poskytuje vklady s jedinečnými podmínkami. Jako první na bankovním trhu v květnu překonala 5procentní hranici se sazbou 5,08 % ročně pro úročení vkladů s roční fixací. Za rok 2022 očekává další růst ziskovosti, kdy zisk před zdaněním očekává na úrovni 500 mil. Kč, což vytvoří solidní základ pro výplaty dividend.

„Podařilo se nám vybudovat úspěšnou a stabilní banku, která díky svému růstu míří mezi banky střední velikosti. Plánujeme rozšiřovat nejen počty klientů, pobočkovou síť, ale též produktovou nabídku. Směřujeme k univerzální bance zajišťující všechny finanční potřeby našich klientů,“ informoval Dušan Benda, předseda představenstva Trinity Bank.

Do konce roku 2022 Trinity Bank otevře minimálně dvě pobočky, a to v Českých Budějovicích a Hradci Králové. Další pobočky budou následovat především v krajských a větších městech, pobočková síť se tak zásadně rozšíří.

Trinity Bank je česká banka s 25letou historií. Soukromým osobám poskytuje zejména vkladové produkty. U podnikatelů a firem se specializuje na úvěrové produkty, u kterých je kladen důraz především na rychlost vyřízení, vstřícnost a individuální přístup. Své služby poskytuje od roku 1996 a v současné době obsluhuje více než 80 tisíc klientů. (sfr)