MND aktuálně dodávají elektřinu nebo plyn po celé České republice již více než 253 tisícům odběratelů. (Ilustrační foto)

MND, Moravské naftové doly, aktuálně dodávají elektřinu nebo plyn po celé České republice již více než 253 tisícům odběratelů. Jako stabilní nový dodavatel se tak MND řadí po bok největších dodavatelů v ČR. Jen během roku 2021 získaly na 81 tisíc nových odběrných míst a staly se tak nejvyhledávanějším nezávislým dodavatelem elektřiny a plynu u nás.

V roce 2021 byla situace na energetickém trhu velmi turbulentní. Vysoké ceny na velkoobchodním trhu přinutily ukončit činnost hned několik dodavatelů energií. Svého dodavatele energií v roce 2021 změnilo více než milion zákazníků. MND se podle oficiálních statistik OTE staly vůbec nejvyhledávanějším nezávislým dodavatelem elektřiny a plynu u nás.

„Velký zájem zákazníků o dodávku energií od MND v roce 2021 nás velmi potěšil. Věříme, že noví zákazníci svým zájmem ocenili náš dlouhodobě férový přístup a snahu poskytovat co nejlepší služby,“ zdůraznil Jan Sýkora, ředitel marketingu MND.

„Důvěra zákazníků je pro nás velkým závazkem, a proto i nadále věnujeme velké úsilí tomu, abychom i v aktuální složité situaci pro ně zajistili co nejvýhodnější podmínky odběru,“ dodal.

MND na úspěšný minulý rok navázaly i v roce 2022, kdy za první tři měsíce získaly dalších 9 330 nových odběrných míst na plynu a elektřině.

Podle březnových statistik operátora trhu OTE tak MND dodávají plyn více než 117 tisícům odběratelů a elektřinu více než 135 tisícům. Celkem v roce 2022 počet odběrných míst překonal hranici čtvrt milionu.

MND jsou podle jednoho z průzkumu STEM nejdoporučovanějším dodavatelem energií na českém trhu. (sfr)